Gemeente Hoogeveen

6 februari 2006
Afzender: College van B&W
Gemeente steunt 'Jeep voor Koppe'
Ook het college van B&W maakt een gebaar om het project een âJeep voor Koppeâ te ondersteunen. Het project krijgt subsidie en de gemeente stelt ruimte beschikbaar voor een speciale informatiebijeenkomst.

Het college geeft ⬠900 uit het budget voor
ontwikkelingssamenwerking. Dit budget bevat elk jaar een som van ⬠9.300. In aanmerking voor de subsidie komen projecten die de betrokkenheid van Hoogeveners met ontwikkelingssamenwerking vergroten en die gericht zijn op verbetering van de situatie van de allerarmsten.

Behalve een subsidie krijgt de initiatiefnemer, de gynaecoloog dhr. Koppe van ziekenhuis Bethesda, ook kostenloos de beschikking over de Burgerzaal in het Raadhuis voor een informatiebijeenkomst. Deze is op 21 maart voor mensen die het project (mogelijk gaan) steunen en er graag meer van willen weten.

âJeep voor Koppeâ is een actie in samenwerking met de Hoogeveensche Courant. De actie is gericht op de inzameling van geld voor de aanschaf van één of twee jeeps. Deze jeeps zijn nodig voor artsen in de Keniaanse stad Garrissa. De artsen houden spreekuur in een groot verzorgingsgebied waar goed vervoer noodzakelijk is.