Asset Control en b-next worden strategische partners voor ...

Asset control

Asset Control en b-next worden strategische partners voor de MiFID

NEW YORK en LONDEN, February 6 /PRNewswire/ --


- b-next sluit zich aan bij AC Alliance programma van Asset Control

Asset Control, een toonaangevende leverancier van gecentraliseerde oplossingen voor gegevensbeheer (Centralized Data Management of CDM) aan de financiële sector, heeft een partnership aangegaan met de toonaangevende Duitse softwareontwikkelaar en consultingbedrijf b-next om de problemen op het gebied van naleving en marktconformiteit die ontstaan door de MiFID, aan te pakken. b-next zal onder het AC Alliance programma zijn MACOC Suite applicaties voor eisen inzake naleving en regelgeving naadloos integreren met Asset Controls topproduct AC Plus, zodat het gebruiksklaar kan geleverd worden. De gezamenlijke oplossing verschaft de bankgemeenschap een homogeen antwoord op MiFIDs eisen inzake uitvoering en belangenconflicten. Dit partnership ligt in het verlengde van de bedrijfsstrategie van Asset Control om zijn eigen bewezen oplossingen d.m.v. partnerships te verbeteren om toekomstige industrie-initiatieven aan te pakken.

Wolfgang Fabisch, directeur van b-next, zegt: "Onze MACOC Suite is het huidige toonaangevende platform voor de wettelijke eisen in de financiële sector. We zijn heel vroeg begonnen met de implementatie van een speciale module voor de MiFID en onze band met Asset Control zal zorgen voor een betere werking, een krachtige oplossing die optimale kwaliteit biedt in termen van gegevens en processen."

b-next werd in 1989 opgericht in Herford, Duitsland. Het bedrijf heeft zijn MACOC Suite al in meer dan 100 financiële instellingen in Europa geïmplementeerd. Op dezelfde manier als Asset Control, dat een gecentraliseerde oplossing voor gegevensbeheer van verschillende bronnen door heel het bedrijf aanbiedt, levert b-next een enkelvoudig platform dat de financiële sector toelaat om de verschillende richtlijnen efficiënt na te leven, en waarmee de sector bovendien kan genieten van de toegevoegde waarde doordat wettelijk voorgeschreven obstakels omgezet worden in verkoopbare voordelen.

b-next is de recentste strategische Europese partner in het AC Alliance Program van Asset Control, waarbij onafhankelijke verkopers van applicatiesoftware die hun producten aan AC Plus koppelen, instemmen met een welbepaalde gezamenlijke oplossing. In ruil hiervoor krijgen zij een opleiding van Asset Control en de opportuniteit om aan een ruimere klantenbasis te verkopen als ze hun officiële certificaat hebben. Asset Control steunt de verkopers in dit programma op een proactieve manier, wat een belangrijk onderdeel is van zijn doelstelling om zijn klanten Operationele Coherentie te bieden. Deze visie gaat verder dan gewoon gegevens opschonen, klanten toelaten hun gegevens, netwerken en applicaties te integreren voor een maximale efficiëntie en stabiliteit aan de laagste totale eigendomskost.

"We richten ons op off-the-shelf interoperabiliteit voor onze klanten met topapplicaties en gebruiksklare oplossingen," aldus Bridget Piraino, Vice President of Marketing & Alliances bij Asset Control. "Uit de feedback van onze klanten blijkt heel duidelijk dat er een vraag is naar een MiFID oplossing via de AC Alliance. We hebben het volste vertrouwen in de bekwaamheid en de knowhow van b-next en zijn erg verheugd dat ze onze partner zijn. Ieder financieel dienstverleningsbedrijf dat in Europa actief is moet de MiFID naleven; dankzij dit partnership kunnen onze klanten een krachtige oplossing implementeren, geruime tijd voor de MiFID in het najaar van 2007 van toepassing wordt."

Over Asset Control

Asset Control is 's werelds toonaangevende leverancier van gecentraliseerd gegevensbeheer (Centralized Data Management of CDM) aan bedrijven uit de financiële sector. Via een hele reeks inhouse en uitbestede opties, levert Asset Control Total Data Management(R) (TDM), een hybride aanpak van gegevensbeheer. Gebruikers hebben keuze uit ontwikkelingstools, gebruiksklare softwareoplossingen en uitbestede diensten om hun investeringsgegevens te optimaliseren voor een betere efficiëntie, kostenbeheer, lager bedrijfsrisico en een toegenomen waarde van hun gegevens.

De productenreeks van Asset Control is opgebouwd uit de robuuste en betrouwbare AC Plus modulaire structuur en omvat gegevensoplossingen voor marktrisico's, kredietrisico's van tegenpartijen, referentiegegevens, onderzoek en bedrijfsactiviteiten evenals wereldwijde gegevensnetwerken en

-administratie. Deze oplossingen verzamelen gegevens van leveranciers en inhouse systemen die vervolgens worden gevalideerd, genormaliseerd en geconsolideerd tot een zuivere gegevensset, de "golden copy", voor zakelijk gebruik.

Enkele klanten van het bedrijf zijn Abbey National, ABN AMRO, Barclays Capital, Barclays Global Investors, Bayerische Landesbank, BBVA, Commerzbank, IBM (Dresdner Bank), Grupo Santander, Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, ING, LCH.Clearnet, Robeco Groep, Société Générale, Standard Bank, Standard Chartered en Union Investment, en een belangrijke energiegroep die wereldwijd actief is. Asset Control werd opgericht in 1991 en is een besloten vennootschap met vestigingen in Londen, New York en Nederland. Voor bijkomende informatie surft u naar www.asset-control.com.

Over b-next

b-next Engineering GmbH werd in 1989 opgericht als Jostmeiersoft. Jostmeiersoft is nu de holdingcompany voor b-next Engineering GmbH Herford/Frankfurt en b-next AG in Zürich. b-next erkende dat de financiële sector nood had om aan de wettelijke voorschriften te voldoen en heeft daarom de MACOC Suite applicaties ontwikkeld. Zijn productenreeks omvat deskundig IT-advies, professioneel projectmanagement, bekwame ontwikkeling van systeemarchitecturen, betrouwbare integratie in bestaande IT-infrastructuur en volledige ondersteuning onder de vorm van innovatieve en complete, toekomstveilige oplossingen. Deze geïntegreerde aanpak lag mee aan de basis van de leiderschapspositie van b-next op de markt. Voor bijkomende informatie surft u naar www.b-next.de