Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 6 februari 2006, no. 31

Eindhovense aanbestedingsprocedure kringloop en textiel wordt afgerond

Gemeente stuurt Kringlooplijn voornemen tot gunning

Op 27 januari jongstleden is proces verbaal opgemaakt voor de aanbesteding van inzameling en verwerking van kringloopgoederen en textiel. De laagste inschrijver was Kringlooplijn Eindhoven BV, een combinatie van Nederland Kringloop BV en Humana. Deze inschrijver voldoet aan de inschrijvingsvereisten. De gemeente zal daarom Kringlooplijn Eindhoven BV een voornemen tot gunning sturen.

Doel van de procedure is om de inzameling en verwerking van kringloopgoederen en textiel op een zorgvuldige wijze aan te besteden. Gekozen is voor een gecombineerde aanbesteding omdat textiel een belangrijk onderdeel is van het assortiment van een kringloopwinkel. Daarnaast drukt de inzameling en verkoop van textiel de kosten van de inzameling van kringloopgoederen en het runnen van een kringloopwinkel.

Bepalingen uit het bestek
De activiteit wordt gegund aan de laagste inschrijver op voorwaarde dat deze voldoet aan alle prestatie-eisen die bij de inschrijving zijn gesteld. Er zijn kwantitatieve eisen gesteld aan de omzet van kringloopgoederen en aan het aan werk en werkervaring helpen van mensen die moeilijk direct plaatsbaar zijn op de reguliere arbeidsmarkt.
Daarnaast is in het bestek opgenomen dat uitvoering van de opdracht geen merkbare negatieve invloed mag hebben op de huidige kleinschalige kringloopactiviteiten.

Vervolgprocedure
De gemeente stuurt een brief met voornemen tot gunning aan Kringlooplijn Eindhoven BV met een afschrift naar de overige drie inschrijvers. De overige inschrijvers hebben vijftien dagen de tijd om te reageren op het voornemen van de gemeente. Zij dienen dan geldige argumenten aan te voeren waarom de gemeente niet zodanig zouden mogen gunnen.

Na deze periode kan Kringlooplijn Eindhoven BV aanvangen met voorbereiding van hun werk dat start op 1 april 2006. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven