Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 5 februari

* FEYENOORD - AJAX GOED VERLOPEN
De competitiewedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, die zondagmiddag in de Kuip werd gespeeld, is rustig en zonder problemen verlopen. De politie Rotterdam - Rijnmond is tevreden over de maatregelen die zijn genomen om deze belangrijke voetbalwedstrijd een veilig en sportief verloop te geven. De supportersscheiding heeft goed gefunctioneerd.
Bij het stadion arriveerden aan het eind van de zondagmorgen twee combitreinen met in totaal 1566 Ajax-supporters. De treinreis vanuit Amsterdam is eveneens goed verlopen. Voor- en tijdens de wedstrijd deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. Er zijn tien mensen aangehouden voor onder andere belediging, Wet Identificatieplicht, bezit vuurwerk en Huisregels. Na de wedstrijd verliet iedereen op ordelijke wijze het stadion en een uur na de wedstrijd zijn de twee treinen met Ajax-supporters weer naar Amsterdam vertrokken.

Uitgave zaterdag 4 februari

* MAN EN VROUW BEROOFD
HELLEVOETSLUIS - Een 57-jarige man en zijn 56-jarige vrouw werden in de nacht van vrijdag op zaterdag beroofd in hun woning aan de Darwinweg. Het stel lag te slapen toen plots meerdere mannen de kamer binnen kwamen en de bewoners bedreigden met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, hen sloegen en sommeerden hen geld te geven. De daders gingen er vandoor met onder meer een nog onbekend geldbedrag en de auto. De man en vrouw raakten gewond aan hun hoofd en werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de daders en de precieze toedracht van de overval.


* VIER JONGENS AANGEHOUDEN, VERDACHT VAN MEERDERE (POGINGEN)

STRAATROOF
SPIJKENISSE - Vrijdagmorgen werden vier jongens uit Spijkenisse, twee van 14 en twee van 15 jaar oud, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drie straatroven die vorig weekend plaats vonden. Vrijdagavond 27 januari werd op de Anijsdonk een 49-jarige vrouw uit Spijkenisse met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd en een GSM en een portemonnee buitgemaakt. Op dezelfde avond werd op de Bessengaard een 32-jarige man uit Spijkenisse op dezelfde manier bedreigd. Hier werd niets buitgemaakt. De dag erna werd op de Lijnzaaddreef een 63-jarige Rotterdammer beroofd. De vier jongens zijn voor verhoor ingesloten.


*