Politie Groningen

Persberichten maandag 6 februari 2006

provincie Groningen,, 06-02-2006 o Vandaag zijn er zeven persberichten.

Groningen: snelle Stadjer moet rijbewijs inleveren

De politie heeft tijdens een snelheidscontrole het rijbewijs van een 38-jarige man uit Groningen ingevorderd. De Stadjer had 109 km/uur op de Europaweg gereden, terwijl op deze weg een snelheidslimiet geldt van 50 km/uur. De forse snelheidsoverschrijding resulteerde in de invordering van zijn rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bedelende man op de bon

De politie heeft zondagavond een 33-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedelen. De Stadjer had kort voor zijn aanhouding bij een woning aan de Meeuwerderweg aangebeld. Hij had de bewoner bewogen tot afgifte van 50 euro en in ruil daarvoor een polisblad van een autoverzekering achtergelaten. De betreffende man vertrouwde het niet en belde de politie. De verdachte werd in de Alexanderstraat aangetroffen en ingerekend. Hij kreeg op het politiebureau twee bekeuringen voor bedelen en het niet bij zich hebben van een identificatiebewijs. Het geld ging terug naar de rechtmatige eigenaar.

Groningen: Bedumer onder invloed

De politie heeft zondagmiddag op de Noorderhaven een 59-jarige man uit Bedum aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd. Hij bleek na een blaastest te veel alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat hij bijna 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde de Bedumer zijn rijbewijs in. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De verdachte kreeg een rijverbod opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: inbraak in school

Onbekenden hebben zondagnacht in een school aan de Westerse Drift ingebroken. Van een kantoorruimte werden ramen geforceerd. Men wist uit deze ruimte in ieder geval drie tft-schermen weg te nemen. De daders wisten met de buit te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Boerakker, Boerakkerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 691, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Zevenhuizen, Oudestreek: aantal geregistreerde voertuigen: 680, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Veendam, Pronvincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 700, aantal overtredingen: 53, hoogst gemeten snelheid: 144 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Leens: automobiliste belandt in sloot

Een 19-jarige automobiliste uit Groningen is zondagnacht op de Provincialeweg N361 bij Leens gewond geraakt. Ze kwam uit de richting van Groningen en botste tegen een boom. Vervolgens kwam ze op de kop in de sloot tot stilstand. Ze kon op eigen kracht haar auto verlaten. Ze is met een bekkenfractuur naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto werd afgesleept. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Grijpskerk: politie zoekt getuigen van vernielingen
De politie stelt een onderzoek in naar vernielingen die zondagmiddag tussen 13.00 uur en 14.30 uur aan de Poelweg en de Sportlaan zijn gepleegd. Bij het station werden twee autos aangetroffen waarvan de banden lek waren gestoken. Ook aan de Sportlaan waren bij twee autos de banden lek gestoken. Op het station zijn de banden van een tiental fietsen lek gestoken. Bij een aantal van die fietsen was ook het zadel vernield. De politie is op zoek naar getuigen van de vernielingen. Zij kunnen contact opnemen met het politiebureau in Zuidhorn via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).