Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schoorl - 6 februari 2006

Support The Talent drie weken topatletiek voor jonge talenten

Voor het eerst hebben afgelopen december vier jonge talenten dankzij het project Support The Talent drie weken lang kunnen proeven van een leven als topatleet in het High Altitude Trainings Centre in het Keniaanse Iten. Het doel van dit project is om jonge talenten uit Nederland en Kenia verder te helpen in hun ambities om de top te bereiken.

Mede dankzij de bijdrage van de deelnemers aan de afgelopen Groet uit Schoorl Run hebben Raika Lenaarts, Wendy Mullink, Maarten Blokland en Charissa Czech onder leiding van Lornah Kiplagat een uniek trainingsprogramma gevolgd. Het High Altitude Trainings Centre is voorzien van alle faciliteiten die er nodig zijn om optimaal te kunnen trainen. Sinds december 2005 behoren daartoe ook een fitnes centrum en een Nederlandse fysiotherapeut. Naast de jaarlijkse bezoekjes van Nederlandse talenten geeft het project Keniaanse meisjes een kans hun talenten te ontwikkelen. Zonder deze mogelijkheid zouden zij al vroeg gehouden worden aan de huishoudelijke taken, ondanks hun talent. In het kamp kunnen zij kosteloos wonen en trainen onder ideale omstandigheden. Het kamp wordt volledig gefinancierd door de opbrengsten van Lornah uit haar hardlopen en door de bezoekers aan het kamp.

Ook komend jaar zullen weer een aantal atleten een trainingsstage aangeboden krijgen. Medio mei 2006 zal de organisatie bekend maken welke atleten uitverkoren zijn. Deze talenten worden geselecteerd door initiatiefnemer van dit project Cees Pronk, Lornah Kiplagat, Pieter Langerhorst en de KNAU.


Noot aan de redactie (