Ingezonden persbericht



6 februari 2006

De slanke, compacte en stijlvolle M600i brengt veilige e-mail en internet binnen handbereik
- Sony Ericsson introduceert de nieuwe UMTS messaging telefoon - Badhoevedorp - Vandaag kondigt Sony Ericsson de nieuwe messaging phone, de M600i, aan. Het is een volwaardige e-mail tool en mobiele telefoon in één, met een extreem stijlvol en slank uiterlijk. Bovendien heeft het ook nog eens buitengewoon handige features, waaronder een touchscreen display met handschriftherkenning. De M600i is de tweede telefoon in de Sony Ericsson portfolio die Symbian OS 9.1 and UIQ 3.0 enabled is. Met de M600i worden je fantastische mogelijkheden geboden om de telefoon te customisen en - om je persoonlijke productiviteit verder te verhogen - applicaties aan te schaffen via de Sony Ericsson Application shop. De UMTS-telefoon is compact, maar zit boordenvol met functionaliteiten, zoals nieuwe push e-mail applicaties, remote synchronisatie en een uitbreidbaar geheugen. De M600i is 15 mm dik en is daarmee een van de dunste UMTS-toestellen van zijn soort die nu op de markt is.

"Schattingen laten zien dat er wereldwijd zo'n 650 miljoen zakelijke e-mail gebruikers* zijn en de vraag voor echt mobiele e-mail groeit daardoor snel," zegt Eric Rikken, Head of Marketing Benelux van Sony Ericsson. "Hoewel er ook aparte e-mail toestellen op de markt zijn, zullen veel mensen een snelle en makkelijke messaging tool toejuichen die geïntegreerd is in hun mobiele telefoon."

Multifunctioneel
Dankzij het software platform en de user interface wordt multitasking - zoals surfen op het net terwijl je telefoneert - realiteit. De M600i maakt optimaal gebruik van zijn UMTS-mogelijkheden en zorgt voor een hoge bandbreedte voor downloads en voor snel en makkelijk e-mail verkeer (zelfs bij zware attachments). Verder zijn software pakketten als PowerPoint, Word, Excel en Adobe PDF viewer standaard geïnstalleerd.

Design
De M600i is dankzij het ergonomische ontwerp heel eenvoudig met een of twee handen te bedienen. Hierdoor is het ook mogelijk om op verschillende manieren de messaging functies van het toestel te gebruiken. Zo kan het grote 'dual function' keyboard gebruikt worden voor het invoeren van teksten en functioneert het als cijfertoetsen. Je kunt video's van hoge kwaliteit en grafische content optimaal bekijken met de 3-way Jog Dial en een 2,6 inch QVGA scherm, die 262k aan kleuren weergeeft.

Partners
Er komt een ruim aanbod aan standaard applicaties voor push e-mail en aan customised versies die operators zelf kunnen afstemmen. Deze worden op het moment ontwikkeld in samenwerking met de volgende partners: AlteXia
Ericsson Mobile Office (EMO) (Try & Buy)
iAnywhere OneBridge
Intellisync
Microsoft Exchange ActiveSync
RIM - BlackBerry Connect
Seven
Visto
Standaard Email - IMAP IDLE (werkt op alle standaard compliant servers)

Deze bedrijven houden zich bezig met het ontwikkelen van een serie e-mail oplossingen zodat je altijd en overal zowel bij je privé als zakelijk e-mailaccounts kunt.

Veiligheid
Met zoveel connectivity mogelijkheden heeft Sony Ericsson uiteraard veel zorg besteedt aan het veiligheidsapect. De krachtige anti-virus en firewall software voor mobiele toestellen van McAfee en Pointsec encryptie worden gratis of in de vorm van try&buy pakketten aangeboden. Voor een veilige toegang tot bedrijfs¬netwerken wordt Certicom VPN-cliënt gratis aangeboden.

Voor zo'n slank apparaat heeft de M600i een indrukwekkende hoeveelheid geheugen (80 MB) aan boord. Zo kan een grote hoeveelheid e-mail attachments en multimedia content worden opgeslagen. Een extra 64 MB Memory Stick Micro(TM) (M2(TM)) wordt standaard in de doos meegeleverd. De M2(TM) is een superkleine stick voor de opslag van media die speciaal ontworpen is voor zeer compacte mobiele apparaten.

De M600i is beschikbaar in Granite Black en Crystal White en is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2006. De verwachte verkooprijs is nog niet vastgesteld.


* Bron: In september 2004 had Radicati voorspeld dat er wereldwijd meer dan 6 miljoen mobiele e-mailboxen zouden zijn aan het einde van 2005. Er is een enorm potentieel voor push e-mail services, aangezien de huidige penetratie neerkomt om minder dan 1% van de totale zakelijke e-mail gebruikers.

M600i - Overzicht features:

Imaging & Messaging


* QVGA 2,6 inch display


* 262K kleuren TFT


* Video playback 30 frames per seconde


* Online picture sharing


* SMS, MMS, POP3 e-mail


* Push e-mail


* Keyboard met dual functions


* Typecorrectie en word completion


* Handschriftherkenning


* Touchscreen

Entertainment


* Media Player (ondersteunt MP3, AAC, ACC+, E-AAC+ en m4a)


* OMA DRM phase 1


* Streaming audio/video


* Audio out over system connector


* 3D games, Java MIDP 2.0


* 40 Polyphone ringtones

Connectivity


* Dual Mode UMTS 2100 MHz, triple band GPRS 900/1800/1900MHz


* Symbian 9.1 en UIQ 3.0


* Stereo Bluetooth(TM) support


* Infrarood SIR


* 80 MB intern gebruikersgeheugen


* Uit te breiden Memory Stick Micro(TM) (M2™)


* Full HTML browser Opera 8


* RSS feeds


* Flight mode


* PC tools & software


* PC-synchronisatie


* USB 2.0 mass storage, full speed (12 Mbps)


* USB charging


* External antenna connector


* Stereo Portable Handsfree en USB-kabel bijgeleverd

Zakelijk


* VPN-cliënten (gratis)


* Encryptie (try&buy)


* Virus Protection / Firewall (try&buy)


* Ingebouwde Sony Ericsson Application Shop


* Luidspreker


* PowerPoint, Word en Excel editors


* Adobe PDF viewer

Any product features, specifications or statements in this document that are not historical facts are forward-looking and involve risks and uncertainties. Actual product features, specifications or forward-looking statements are subject to change.

Try and Buy applications have some limitations. Some software and user guides may not be localised for all markets. Similarly some products may only be supported in certain languages or service coverage may be limited. Some products may be unavailable in certain markets.

Sony Ericsson Mobile Communications ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires, PC-kaarten en M2M oplossingen voor de wereldwijde communicatiemarkt. Het bedrijf is in 2001 opgezet als een joint venture door Ericsson en Sony. Het hoofdkwartier bevindt zich in London en er werken in totaal 5.000 mensen, onder andere op de verschillende R&D sites in Europa, Japan, China en Amerika. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut. Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.com/nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht