Ingezonden persbericht


Wereldwijd kwart miljoen klaslokalen uitgerust met een SMART Board interactief whiteboard

SMART Board hard op weg als nieuwe standaard voor schoolbord; eerste school in Nederland met interactief SMART Board in élk klaslokaal

Houten, 6 feburari 2006 - Een kwart miljoen klaslokalen in de wereld zijn momenteel uitgerust met een SMART Board interactive whiteboard. Deze mijlpaal markeert de positie van SMART Technologies als marktleider op het gebied van interactive whiteboards. Sinds januari 2005 zijn wereldwijd 100.000 nieuwe whiteboards geïnstalleerd. In een groot aantal landen maken onderwijsorganisaties gebruik van interactive whiteboards omdat dit de productiviteit van onderwijzend personeel stimuleert en de prestaties van leerlingen verbetert. Wereldwijd zijn er meer dan zeven miljoen studenten die interactief onderwijs krijgen met behulp van SMART-producten.

Uit uitgebreid onderzoek in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië blijkt dat interactive whiteboards de betrokkenheid van studenten en hun motivatie om te leren positief beïnvloeden en bijdragen aan een beter begrip van de leerstof. SMART Technologies levert een actieve bijdrage aan dit onderzoek, dat onder meer wordt uitgevoerd door het Georgia Institute of Technology in de VS en de Simon Fraser University in Canada. Het bedrijf steunt ook internationale onderzoeksprojecten in enkele Europese landen en in Azië.

SMART Technologies Inc. is in verschillende landen marktleider. Zo had het bedrijf in het derde kwartaal van 2005 in het Verenigd Koninkrijk een marktaandeel van 55 procent. In de Verenigde Staten is SMART Technologies in iedere staat vertegenwoordigd en hebben verschillende grote schooldistricten SMART Board interactieve whiteboards als standaard gekozen. Ook in Nederland zijn verschillende onderwijsinstellingen op een SMART Board interactieve whiteboard overgestapt, waaronder het Comenius College (met vestigingen in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel ) en het basisonderwijs in Midden-Delfland. Onlangs nam basisschool de Steltloper in het Limburgse Kerkrade als eerste school in Nederland in elke klas een SMART Board in gebruik.

"In 1991 leverden we in Canada onze eerste whiteboards aan onderwijsinstellingen. We hebben dus een lange traditie van samenwerking met onderwijzend personeel bij het ontwikkelen van onze producten. Om die reden blijven we vooroplopen met innovatieve en intuïtieve SMART-producten die tegemoetkomen aan de eisen van het onderwijs", zegt Nancy Knowlton, bestuursvoorzitter en co-CEO van SMART Technologies. "Nu meer dan 250.000 klaslokalen wereldwijd zijn voorzien van een SMART Board interactive whiteboard, zijn we vastbesloten om deze whiteboards standaard te maken voor klaslokalen, waar ook ter wereld."

SMART Technologies Inc. heeft sinds 1991 in totaal meer dan 375.000 SMART Board interactieve whiteboards geleverd aan scholen, overheidsinstanties en het bedrijfsleven. Het bedrijf heeft met zijn producten verschillende prijzen gewonnen, waaronder de 2005 BETT Award for Best Secondary Hardware, de 2004 Worlddidac Award, de 2003 Comenius Medal, de 2003 Technology & Learning Award of Excellence and 2004 Legacy Award, de 2005 eSchool News Readers' Choice Awards - Best Interactive Whiteboard en de 2004 Association of Educational Publishers Distinguished Achievement Award.

# # #

Over SMART Board interactive whiteboards
SMART Board interactive whiteboards zijn wereldwijd toonaangevend. Door het grote scherm aan te raken, krijgen gebruikers eenvoudig toegang tot applicaties of multimedia content, waaronder het internet, cd-roms en dvd's. Met SMART Board-software kunnen gebruikers met digitale inkt schrijven en hun aantekeningen vervolgens bewerken, opslaan, afdrukken of versturen naar een website voor toekomstig gebruik. SMART Board interactive whiteboards worden gebruikt in klaslokalen, presentatieruimten en vergaderkamers over de hele wereld, en helpen mensen om effectief samen te werken, ongeacht of ze binnen dezelfde ruimte zijn of zich op verschillende locaties bevinden. Docenten en trainers in meer dan 75 landen maken gebruik van het SMART Board interactive whiteboard vanwege de veelzijdige software en de intuïtieve mogelijkheden.