Altiris rapporteert resultaten vierde kwartaal en fiscale jaar 2005

Culemborg, 6 februari 2006 - Altiris Inc., (NASDAQ: ATRS) leverancier van oplossingen voor centraal beheer van desktops, notebooks, handhelds en servers, heeft de resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal van 2005 en het volledige fiscale jaar, dat eindigde op 31 december 2005.

Het bedrijf boekte in Q4 een totale omzet van 45,6 miljoen dollar, exclusief 7,2 miljoen dollar die is doorgeschoven naar het eerste kwartaal van 2006. Het nettoverlies bedroeg in het laatste kwartaal 2,3 miljoen dollar. Dit is inclusief 2,1 miljoen dollar voor afschrijvingen op aangekocht intellectueel eigendom, 987.000 dollar voor afschrijvingen van immateriële goederen, 1,1 miljoen dollar voor aandelencompensatie en 124.000 dollar voor herstructurering. Op Non-GAAP-basis behaalde Altiris in het vierde kwartaal van 2005 een nettowinst van 1,5 miljoen dollar, of 5 dollarcent per aandeel, exclusief de bovengenoemde kosten en op basis van een belastingtarief van 35 procent.

Het afgelopen kwartaal bundelde Altiris zijn beveiligingsoplossingen in een aantal productsuites. De aanlevering van de noodzakelijke licentiescodes voor suites is geautomatiseerd. Bij de beveiligingsoplossingen is dit nog handmatig, waardoor ze niet op tijd konden worden geleverd. Daardoor moesten de inkomsten uit de nieuwe gebundelde suites vooruitgeschoven worden.

In het geval dat deze licentiekwestie zich niet had voorgedaan, had Altiris in het vierde kwartaal van 2005 een totale omzet van 52,8 miljoen dollar geboekt en een Non-GAAP nettowinst van 6,2 miljoen dollar, of 21 dollarcent per aandeel.

"Het was het beste kwartaal sinds ons bestaan en de resultaten liggen boven verwachting", zegt Greg Butterfield, CEO van Altiris. "Door de regeling met de licenties, moesten we 7,2 miljoen dollar aan inkomsten vooruitschuiven. Dit zijn inkomsten op Client Management Suite, Server Management Suite en Total Management Suite. Deze inkomsten boeken we nu in het eerste kwartaal van 2006, waar we een omzet tussen 55 en 58 miljoen dollar verwachten. Voor het volledige jaar 2006 verwachten we een omzet tussen 217 en 227 miljoen dollar."

Resultaten 2005
Voor het jaar 2005 boekte Altiris een omzet van 187.6 miljoen dollar. De nettowinst bedroeg 4,5 miljoen dollar, inclusief 8,8 miljoen dollar voor afschrijvingen op aangekocht intellectueel eigendom, 4,0 miljoen dollar voor afschrijvingen van immateriële goederen, 5,9 miljoen dollar voor aandelencompensatie, en 3,7 miljoen dollar voor herstructurering en afschrijvingen voor voortdurende onderzoeks- en ontwikkelingskosten, gecompenseerd door 10 miljoen dollar uit juridische schikkingen.

Op Non-GAAP-basis boekte het bedrijf een nettowinst van 13,8 miljoen dollar, 48 dollarcent per aandeel, exclusief de bovengenoemde kosten en inkomsten.

"Met de cijfers van het vierde kwartaal sluiten we een productief jaar af, waarin we meer productintroducties hadden en meer awards hebben gewonnen dan ooit tevoren", vervolgt Butterfield. "We hebben belangrijke technologieën toegevoegd aan ons portfolio die goed zijn ontvangen door gebruikers en partners."

"De industrie beweegt naar on-demand computing en service oriented architecturen en we zijn van mening de juiste oplossingen hiervoor te bieden. Onze producten maken lifecycle integratie, audit-ready beveiliging en geautomatiseerde IT-activiteiten mogelijk binnen het nieuwe service-gebaseerd model. We staan er sterker voor dan ooit en we zien 2006 dan ook optimistisch tegemoet."

Dit persbericht is vertaald voor uw leesgemak, maar kan, in geen enkel geval, de originele versie vervangen die te vinden is op: http://www.altiris.com/Company/PressReleases/2006/02012006.aspx

Een overzicht van de geconsolideerde balans is te vinden op http://www.altiris.com/upload/q405_financials.pdf

Over Altiris
Altiris levert beheersoftware voor de complete IT-lifecycle. De software vereenvoudigt beheer, beveiliging en onderhoud van desktops, notebooks, thin clients en servers en de bijbehorende software waaronder Windows, Linux en UNIX. Altiris verlaagt zo de kosten en vermindert de complexiteit van het beheer van IT gedurende de volledige levenscyclus. De oplossingen van Altiris voor clients, servers, mobiele apparatuur, beveiliging en IT-assets bieden geïntegreerd beheer via een centrale internetgebaseerde console en repository.

Ingezonden persbericht