Gemeente Deventer

Week 6, 6 februari
2006

DEVENTER STADSPENNING VOOR HENK GOUDAPPEL

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de Deventer Stadspenning toe te kennen aan Henk Goudappel vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de historische binnenstad van Deventer in het algemeen en zijn inzet voor de Plancommissie Monumenten en Beschermd Stadsgezicht van Deventer in het bijzonder.

Henk Goudappel wordt gezien als een man met bijzondere deskundigheid in de functie van voorzitter van de Plancommissie Monumenten en Beschermd Stadsgezicht en van de Welstandscommissie en wordt als zodanig hooglijk gewaardeerd. Dit blijkt uit het feit dat in 1998 burgemeester en wethouders voorstelden de geldende regels met betrekking tot ambtstermijnen aan te passen en Goudappel, langer dan toegestaan, opnieuw te benoemen als voorzitter. Op dat moment waren reeds drie keer vier termijnen verstreken.

Noodgedwongen is per 1 januari 2006 door de Nieuwe Woningwet aan zijn voorzitterschap een einde gekomen.

Belangrijke plannen die in zijn periode zijn behandeld:
* groot deel van de uitbreidingen in Colmschate
* restauratie van een groot deel van de binnenstad, maar ook alle nieuwe invullingen zoals Polstraat en Prinsenplaats
* herinrichting Brink

* de Leeuwenbrugplannen waarbij in eerste instantie het gebouw, dat in de volksmond de âkassaâ wordt genoemd, zeventig meter hoog was (en nu slechts veertig meter)

* het doortrekken de Singelgracht vóór het NS-station
* het nieuwe winkelpuienbeleid

* reclamevoering rondom Grachtengordel, Pothoofd, Raambuurt, Boreel en de As Binnenstad-Colmschate

De manier waarop Goudappel invulling gaf aan het voorzitterschap leidde tot veel vertrouwen bij toelichtende architecten en opdrachtgevers, bij ambtenaren en het gemeentebestuur van Deventer. Hij heeft er steeds naar gestreefd dat de historische binnenstad een kwaliteitsniveau krijgt van nationale en internationale allure.

Publicatiedatum: 6-2-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 6 februari 2006