VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Victor Löw speelt hoofdrol in One Flew Over The Cuckoo's Nest

Amsterdam, 14 maart 2005

VICTOR LÖW SPEELT HOOFDROL IN ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST

De hitfilm met Jack Nicholson uit de jaren 70 terug op toneel

Victor Löw speelt in het volgende theaterseizoen de hoofdrol in One Flew Over The Cuckoo's Nest, een van de nieuwe toneelstukken van Joop van den Ende Theaterproducties. Deze hitfilm komt als toneelstuk uit in de regie van Hans Croiset en vertaling van Ger Thijs. Eerder is bekend gemaakt dat Simone Kleinsma, die momenteel de hoofdrol heeft in de musical Mamma Mia!, naast Löw de rol van Nurse Ratched speelt. One Flew Over The Cuckoo's Nest zal vanaf eind januari tot en met half juni 2006 te zien zijn. De première vindt plaats op 6 februari 2006 in De Stadsschouwburg Amsterdam.

De kleine crimineel McMurphy (Victor Löw) wordt in een psychiatrische inrichting geplaatst. Hij gaat de strijd aan met hoofdzuster Ratched (Simone Kleinsma), een strijd tegen de angst en het angstregime dat zij voert. Een strijd vol hilarische momenten, maar ook een strijd met alle gevolgen van dien. McMurphy met zijn natuurlijke drang naar vrijheid dwingt ons tot nadenken over waarom we zijn, wie we zijn en waarom het ons soms aan moed ontbreekt daar verandering in te brengen. Hoe graag we dat ook zouden willen ...

One Flew Over The Cuckoo's Nest, geschreven door Dale Wasserman naar de roman van Ken Kesey, is een rauw stuk over angst en menselijk onvermogen. De personages zitten gevangen in een wereld van angst, een angst die hen als mens kleineert. Maar die ze ook koesteren.

Victor Low
Victor Löw is naast zijn rollen in Kees & Co en de films Lek en Karakter bekend van het toneelstuk Soekarno waarvoor hij in 1996 de Louis d'Or ontving. Op dit moment speelt Victor Löw naast o.a. John Kraaijkamp in toneelstuk The Price (laatste voorstelling 30 maart). Op
1 april gaat zijn volgende stuk, De Redenaar, in première in Theater Bellevue in Amsterdam. Voordat Löw vanaf begin volgend jaar met One Flew Over The Cuckoo's Nest in het theater te zien is, keert hij wegens succes van medio augustus tot en met medio december nog even terug met The Price.

Kaarten en informatie: One Flew Over The Cuckoo's Nest is te zien van 29 januari t/m half juni 2006 in diverse theaters in Nederland. De première vindt plaats op 6 februari 2006. Zie voor de speelperiode www.toneel.nl. Kaarten verkrijgbaar bij de verschillende theaters of via de TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45 cpm).

Noot voor de redactie,