Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

PopGrond in de Brakke Grond op 6 februari

Dijf Sanders & rumplestitchkin

PopGrond: een reeks intieme, zweterige en uitgelaten dubbelconcerten van in Vlaanderen beroemde, maar in Nederland nog niet zo bekende popbands in de Brakke Grond te Amsterdam. Met een nieuw album presenteren zij zich aan de Nederlandse pers, programmeurs, boekers en andere popliefhebbers. Op maandag 6 februari met Dijf Sanders en rumplestitchkin.

Dijf Sanders
Nu iedereen de mond vol heeft van dEUS kan het geen kwaad erop te wijzen dat er in België nog meer muziek wordt gemaakt die de aandacht verdient. Door Dijf Sanders bijvoorbeeld, een klassiek geschoolde Bruggeling die dezer dagen vanuit Antwerpen opereert en een jaar na Mating Season voor een tweede keer verrast met To Be A Bob. Sanders is een singer-songwriter die zijn nummers elektronisch manipuleert en bepaalde partijen filtert en 'loopt', maar zich ook laat begeleiden door echte muzikanten, zoals trompettist Jon Birdsong (zie Beck en Calexico) en contrabassist Benjamin Dousselaere. Dat leidt tot een rijke, veelkleurige CD waarop de artiest diverse stijlen door elkaar mengt zonder dat de coherentie in het gedrang komt. Je zou zijn muziek kunnen omschrijven als jazzy elektronica, maar behalve bebopverwijzingen hoor je in zijn semi-akoestische songs net zo goed echo's uit blues, pop, lounge of muziek uit misdaadfilms. Sanders' stem heeft dan weer iets van die van Tom Waits. Een dansplaat in de hedendaagse zin kun je To Be A Bob niet noemen, ook al wordt er veel met synths en drumsamples gestoeid. Wel kun je loos gaan op de vingerknippende fiftiesswing.

rumplestitchkin
Lang geleden deden vier vrienden wanhopig pogingen om Three Imaginary Boys van The Cure na te spelen. Langzaamaan werd er gelukkig ook een aantal eigen nummers geschreven, van drummer gewisseld en een eerste demo opgenomen. rumplestitchkin scoorde hoog bij Humo's Rockrally. Het juryrapport had het over 'Beetje Evil Superstars, beetje vroege jaren-tachtig waanzin-wave, beetje zeer de moeite. Let op het springerige orgel.' rumplestitchkin omschrijft hun stijl zelf als 'een voorliefde voor melodieuze gitaarrock\pop, afgewisseld met een jazzy ballad, een scheut kermismuziek en hyperkinetische uithalen. Van een hectisch grootwarenhuis naar een rokerige bowlingzaal. Van een trektocht in de bergen naar een zaal vol 'aerobicende' meisjes met blozende wangen. Van een bende dronken infanteristen op de Transsiberische naar een zonsondergang in Liberia. Synthesizer- en orgeldeuntjes vangen het teveel aan gitaargeweld op en zorgen zowel voor meezingbare riedels als de juiste breekbare noot.' Jiehaa!

PopGrond wordt georganiseerd in samenwerking met Muziekcentrum Vlaanderen.

Reserveren: 020-626 68 66 of www.indenes.nl, Tickets: ¤ 12,- / ¤ 8,50 50 Locatie: de Brakke Grond - Nes 45 - 1012 KD Amsterdam (bij de Dam) Aanvang: 20.30 uur
Volgende PopGrond: 06.03.06, 01.05.06, 12.06.06.

www.brakkegrond.nl * www.muziekcentrum.be * www.dijf.be * www.rumplestitchkin.com


- EINDE PERSBERICHT -

Beschouw deze mailing meteen als een uitnodiging voor de PopGrond-avond. Reply op deze mail, wanneer je aanwezig wilt zijn en je wordt op de gastenlijst geplaatst. De optredende bands zijn beschikbaar voor interviews. Beeldmateriaal is beschikbaar, evenals ander promomateriaal.

HET MONUMENTALE
Evelyne Levêke

Weerdsingel WZ 33a, 3513 BC UTRECHT
Postbus 553, 3500 AN UTRECHT

GSM: 06 - 4500 8427 - Fax: 08 - 4224 8808
evelyne@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl

Kijk ook op www.dizkuzz.nl en www.webpromoter.nl