Gemeente Berkelland


Aanvoer paasvuur Eibergen aan regels gebonden


In 2006 organiseert de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Berkel en Slinge (V.A.N.) weer het paasvuur op de Maat in Eibergen. Doordat de V.A.N. zorgdraagt voor een goed toezicht op het storten van snoeimateriaal, kan een uit milieuoogpunt schoon paasvuur worden gerealiseerd en worden de asrestanten tot een minimum beperkt.

De belangrijkste regels waarmee rekening moet worden gehouden zijn:
* Er kan uitsluitend snoeihout worden gebracht vanaf zaterdagmiddag 11 februari en vervolgens op de zaterdagmiddagen 18 februari, 4 maart, 11 maart en 18 maart, steeds van 13.00 tot 16.30 uur. Op zaterdag 25 februari kan er in verband met de carnavalsoptocht geen snoeihout worden gebracht. In plaats hiervan is woensdagmiddag 22 februari aangewezen, eveneens van 13.00 tot 16.30 uur. Tijdens deze uren houden leden van de V.A.N. toezicht op het aanbieden van snoeimateriaal. Zodoende zullen zij voorkomen dat ongewenst materiaal, zoals bouwafval, pallets e.d., tussen het snoeiafval terecht komt. De laatste weken vóór Pasen kan geen snoeiafval worden aangeboden. Dit om het geleverde hout de gelegenheid te geven om in te drogen.

* De Nieuwe Maat is door knikpalen ter hoogte van de Klaroen aan de Fabrieksstraat afgesloten voor het brengen van snoeihout, met uitzondering van de genoemde zes middagen.

* De leden van de V.A.N. heffen een vergoeding van 2,50 per kubieke meter voor snoeihout van particulieren en 5,00 per kubieke meter voor bedrijfsmatig aangeboden snoeiafval.

Evenals vorige jaren mag uitsluitend snoeiafval worden aangeboden. Boomstronken, bouwafval en pallets worden niet geaccepteerd.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de V.A.N. Berkel en Slinge, telefoon 0545-472 083.

Mutatiedatum 06/02/2006