VVD


6-2-2006

"Vernieuwde PvdA schijnvertoning"; "Leefbaar Rotterdam instabiel"

Jozias van Aartsen heeft tijdens een politiek café in Rotterdam zowel PvdA-leider Wouter Bos als Leefbaar-Rotterdamvoorman Pastors hard aangevallen.

De VVD-aanvoerder bekritiseerde de PvdA in Rotterdam. "De PvdA doet wel of ze de lessen van Fortuyn heeft geleerd. Wouter Bos zegt dat hij bekeerd is. Maar, die zogenaamd vernieuwde PvdA tref je nergens aan. Ook de Rotterdamse PvdA blijft traineren en brommen en piepen. Dat is de PvdA die we kennen." Over Leefbaar Rotterdam zei Van Aartsen: "Die club wil nu bovenal consolideren. Leefbaar Rotterdam was er misschien voor 2002, maar is er niet voor 2015".

"De kracht van de VVD zit in drie dingen: perspectief, bestuurskracht en inhoud. Daarin onderscheiden wij ons van alle partijen, dus óók van Leefbaar Rotterdam. Het is de VVD die Nederland vooruit brengt. De kracht van het liberalisme schuilt in de visie op lange termijn. De VVD ziet bijvoorbeeld in dat Rotterdam de motor kan zijn van een Nederlandse economie die het snelste van de EU zou kunnen groeien. Want deze stad moet Manhattan aan de Maas blijven, ook over 10, 20 of 30 jaar."

6 februari 2006