Test hcc toont grote verschillen digitaliseren foto en film

Hcc

http://www.hcc.nl

Test hcc toont grote verschillen digitaliseren foto en film

Haarlem, 6 februari Wie zijn oude films of fotonegatieven wil laten digitaliseren, doet er goed aan eerst een proeffilmpje of enkele proefscans te laten maken. Dit advies geeft hcc, de vereniging van computergebruikers, die bij verschillende bedrijven oude familiefilms en foto s liet overzetten op dvd. Algemene conclusie: de resultaten kunnen onderling enorm verschillen.

hcc testte zeven bedrijven op de onderdelen film, dia s, zwart-witnegatieven, en kleurennegatieven. De bedrijven Trigger, Adaption, Blijf in Beeld, Buenos Dia s, Home DVD, Media Conversions en Supersens werden gevraagd om verschillende materialen op dvd te zetten.
De resultaten van de test (waaronder stukje film) zijn uitgebreid te bekijken op de website www.computerconsument.nl.

Oude familiefilms en fotonegatieven zijn de tastbare overblijfselen van herinneringen aan het verleden. Wie zulk beeldmateriaal wil bekijken, heeft vandaag de dag al snel een probleem. Projectors om 8 millimeterfilmpjes en dia's te vertonen zijn een zeldzaamheid geworden. Bovendien is de consument gewend geraakt om films en foto's via een beeldscherm te bekijken. Dat is mogelijk als het oorspronkelijke materiaal wordt gedigitaliseerd.

Meer informatie over de test is te vinden via
www.computerconsument.nl/pages/redartikelendetail.php?redartID=246

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Femke Kroes, PR officer, 023 7514014/06 25036223.
hcc is dé vereniging van computergebruikers in Nederland en telt circa 200.000 leden. Meer informatie: www.hcc.nl