Ingezonden persbericht

Kunst met pixels

Bijzondere fotoreportages, ongewone portretten

DEN HAAG, 20060206 -- Elizabeth Koning van Pinco Pallino maakt kunst met pixels! SKY, een droomwereld, een andere realiteit dan je om je heen ziet. Bijzondere fotoreportages, ongewone portretten!


Kunst met pixels

Persbericht, 6 februari 2006

Elizabeth Koning maakt kunst met pixels! SKY, een droomwereld, een andere realiteit dan je om je heen ziet. Bijzondere fotoreportages, ongewone portretten!

Het idee is ontstaan in Italië waar ze in aanraking is gekomen met digitale fototechnieken en beeldbewerking. Haar manier van werken grijpt "als een nieuw soort picturalisme" terug op de portretkunst van de renaissance. Afstandelijke koppen, fraaie landschappen. Wat een portretkunstwerk kost? Een SKY kunstwerk inclusief fotografie kost ¤ 450 (excl. afdrukmateriaal).

De duur voor het maken van een schilderij is afhankelijk van de drukte. Het printen op canvas duurt circa 2 weken.

BIOGRAFIE

12 jaar werkte ze in Milaan in de modewereld en ze zich toelegde op fotografie. Nu is Elizabeth Koning fulltime in de weer met haar bedrijf Pinco Pallino. Inmiddels heeft ze de meest uiteenlopende klanten, van bekende Nederlanders tot de buurvrouw. Als mensen vragen wat betekend Pinco Pallino" dan is dit moeilijk te vertalen en legt zij uit "welke ook maar". Een grappige manier om in het Italiaans te zeggen "dat heeft I Pinco Pallino mij verteld".




Elizabeth Koning