Politie Zeeland


---


O-0513-2006 Onder invloed op de fiets
Zaterdagavond rond 23.05 uur is een 21-jarige man uit Krabbendijke aan de Doelstraat in Krabbendijke bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol op de fiets reed.
Naar aanleiding van de melding van een conflict op het station in Krabbendijke wilde de politie enkele fietsers controleren. De 21-jarige man negeerde het stopteken van de politie en reed door.
Toen hij alsnog aan de kant werd gezet bleek uit een blaasproef dat hij teveel had gedronken (ruim 2 promille). Hij kreeg een bekeuring.

O-0514-2006 Rijden onder invloed
In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.45 uur is een 47-jarige automobilist uit de gemeente Borsele aan de Noldijk in 's-Heerenhoek aangehouden.
Op de Kraaijertsedijk reed de man recht op een politieauto, die hem tegemoet reed, af. De politieauto moest ver de berm in om een aanrijding te voorkomen. Op het laatste moment week de 47-jarige man iets uit en reed rakelings langs de politieauto.
Op de Noldijk is de man staande gehouden. Omdat een blaasproef niet lukte en de man zelf aangaf alcohol gedronken te hebben werd een bloedproef gedaan. Zijn rijbewijs is, in afwachting van de uitslag van de bloedproef, ingevorderd.

W-0515-2006 Diefstal uit woning, Vlissingen
In de nacht van zaterdag op zondag tussen 01.40 uur en 01.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Breitnerlaan in Vlissingen.
Uit de woning zijn waardepapieren, enkele euro's, een mobiele telefoon, sieraden en dvd-apparatuur met onbekende waarde weggenomen.
Een raam van de woning is vernield. Het schadebedrag is onbekend.

O-0516-2006 Rijden onder invloed, Kerkwerve
In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.15 uur is een 25-jarige automobilist uit Zierikzee aan de N59 in Kerkwerve gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man teveel had gedronken (bijna 2 promille). Hij kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

O-0517-2006 Belediging
In de nacht van zaterdag op zondag rond 03.10 uur is een 17-jarige jongen uit Yerseke aan de Grote Kade in Goes aangehouden wegens belediging.
De jongen sprak passerende agenten uit. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Z-0518-2006 Aanrijding in Terneuzen
Zaterdagochtend rond 10.55 uur vond er op de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtauto.
Een 24-jarige automobilist uit Terneuzen reed over de Mr. F.J. Haarmanweg komende uit de richting van het centrum. Toen de auto, die voor hem reed afsloeg, zag de man te laat dat er aan de rechterzijde van de weg een vrachtauto stilstond.
Hij botste tegen de achterzijde van de vrachtauto. De man hield aan de de aanrijding een pijnlijke nek en borst over.
Ook zijn bijrijder, een 29-jarige man uit Terneuzen, had pijn aan de borst.

---- --