Ingezonden persbericht

PERSBERICHT PvdA Hof van Twente

PvdA Hof van Twente start campagne met kamerleden en Herikerberg

GOOR - Harry Knuiman, wethouder en lijsttrekker van de PvdA Hof van Twente, deed zaterdagmiddag 4 februari tegen twee uur bij het in aanbouw zijnde gemeentehuis in Goor de aftrap van de verkiezingscampagne van zijn partij. Dit gebeurde in aanwezigheid van onder andere Tweede Kamerleden en provinciale Statenleden. Zij waren in het kader van Vitaal Platteland naar Twente gekomen om plattelandsgemeenten te bezoeken. In de Hof van Twente stonden voor hen de ontwikkelingen op de Herikerberg centraal, met name het bungalowpark waartegen de PvdA zich als enige partij in de Hof gekant heeft.

Knuiman, gehuld in een rode overal, pleitte in zijn toespraak onder meer voor goede en betaalbare woningen en complimenteerde de aanwezige Kamerleden Co Verdaas en Anja Timmer met het even daarvoor door de fractie ingenomen standpunt dat in één lijn is met dat van de PvdA Hof van Twente. Ook brak in alvast een lans voor het behoud van de Herikerberg, waarover eerst nog de provinciale staten zich moeten buigen.

Na de campagneopening stapte het gezelschap in een rode bus om de Herikerberg te bezoeken. Woordvoerders van de Vereniging Verontruste Burgers van de Hof van Twente en van de stichting De Groene Hof vertolkten respectievelijk op de Herikerberg in aanwezigheid van de nodige geïnteresseerden, en in de bus hun zorg over de bungalowplannen vanwege de druk die dat geeft op de natuur in het gebied. Zij hoopten dat de provinciale statenleden van de PvdA net als hun gemeenteraadscollega's tijdens de behandeling van de plannen die zorg in hun afwegingen meenemen en net als de gemeenteraadsfractie van de sociaal-democraten tegen de plannen gaan stemmen. De statenleden Attya Tunc, Ellen Pot, Jos Harmelink en Klaas Lulofs namen meteen de gelegenheid te baat om met de (kandidaat)raadsleden van de PvdA te overleggen. Kamerlid Co Verdaas stelde in de bus tijdens het vervolg van de tour dat, voor zover hij het op dat moment kon beoordelen, er tot de Raad van State gevochten moest worden om de Herikerberg te behouden zoals ze nu is.

Vast staat voor de PvdA dat de strijd voor het behoud van de Herikerberg nog niet gestreden is. Zoals bekend stemde de PvdA-fractie als enige tegen het bungalowplan, omdat de PvdA de druk op het natuurgebied nu al veel te groot vindt. De partij vindt bovendien dat het maar zeer de vraag is of dit bungalowpark zoveel werkgelegenheid opbrengt als de initiatiefnemers beweren. De laatste tijd blijkt namelijk steeds vaker dat Nederlandse bungalowparken grote moeite hebben om voldoende bezetting te realiseren.
Daarnaast tast het park met 350 woningen en grote golfbaan het kleinschalige Twentse landschap te veel aan, aldus de PvdA. Hierdoor verliest het gebied zijn aantrekkelijkheid voor kleinschalige toeristische ontwikkelingen, die naar het oordeel van de PvdA veel meer perspectief bieden voor zowel de toerist als de eigen bewoners van de gemeente. De PvdA wil in de komende gemeenteraadsperiode met initiatieven komen om nieuwe recreatieve ontwikkelingen in de Hof te stimuleren, onder meer in samenwerking met agrariërs. Dit moet werkgelegenheid dan wel voldoende aanvulling op het inkomen van agrariërs opleveren.

Tijdens de bustocht presenteerden bij het in aanbouw zijnde gemeentehuis leden van de PvdA-campagnecommissie voorbijgangers de plannen van de PvdA Hof van Twente voor de komende vier jaar. Ook burgemeester Ank Bijleveld behoorde tot degenen die zich op de hoogte lieten brengen.

Fotobijschriften:

1. Harry Knuiman start de verkiezingscampagne van de PvdA.
2. Co Wijchers van Vereniging.Verontruste Burgers van de Hof van Twente uit zich vol verve tegen de plannen voor het bungalowpark op de Herikerberg.
3. Burgemeester Ank Bijleveld laat zich ook op de hoogte brengen van de PvdA-plannen voor de komende vier jaar.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
---

Fred Rijkens
fred.rijkens@pvdahofvantwente.nl
Tel. 0547 - 36 49 66.

Sander Quee
sander.quee@pvdahofvantwente.nl
Tel. 0547 - 27 44 62.

Robert Ros
robert.ros@pvdahofvantwente.nl
Tel. 074 - 376 45 06 of 06 - 113 263 50.

http://www.pvdahofvantwente.nl/

Ons verkiezingsprogramma:
http://www.pvdahofvantwente.nl/doc/Verkiezingsprogramma_2006_2010.pdf

---- --