Ingezonden persbericht

Persbericht

NCRV De verkiezing van de mooiste plek.
www.demooisteplek.nl / Eilandspolder

Eilandspolder de mooiste plek van Nederland?

De NCRV organiseert "De verkiezing van de mooiste plek van Nederland 2006". De Eilandspolder is in de race, en wil heel graag deze verkiezing winnen. Samen met nog 23 andere ambassadeurs strijden wij om de titel "Mooiste plek van Nederland". Wanneer genoeg Nederlanders hun stem uitbrengen op de Eilandspolder, dan winnen wij een bedrag van 25.000 euro. De ¤ 25.000,- zal worden gebruikt voor plaatsing van een oud-hollandse weidemolen en voor houten damhekken in de Eilandspolder.

Theo de Wit treedt op als ambassadeur van zijn gebied. Hij woont en werkt in Graft, het centrale dorp van het voormalige "Schermereiland". Hij leidt in de Eilandspolder excursies, telt er de vogels, en is (namens Vogelbescherming Nederland) Wetlandwacht voor dit internationaal beschermde veenweidegebied. De Eilandspolder is voor een groot deel aangewezen als natuurgebied. Samen met de boeren zijn Landschap Noord-Holland en Staatsbosbeheer al tientallen jaren de beheerders. Sinds kort behoort de polder bij het nieuwe Nationaal Landschap "Laag Holland".

Een rijk planten- en dierenleven is het gevolg van een goed doordacht beheer. Zeldzaamheden als orchideeën, ratelaar, zonnedauw, roerdomp, porseleinhoen, rugstreeppad en noordse woelmuis komen er voor. Meer dan 100 vogelsoorten doen elk jaar het gebied aan. Voor tientallen soorten weide- water- en moerasvogels is het een ideaal broedgebied. Midden tussen al dat blauw en groen liggen de mooiste dorpen van Holland. Dankzij een zorgvuldig beleid van de gemeenten en de inzet van vele inwoners zijn de 17e eeuwse dorpskernen bewaard gebleven. Zij vormen samen met het omliggende "Ouweland" de mooiste plek van Nederland.

Vanaf 6 februari presenteert de Eilandspolder zich op het Internet. Bezoekers kunnen hier vanachter hun PC de polder beleven en ervan genieten. Niet onbelangrijk: stemmen op dit gebied. Als er op 5 maart voldoende stemmen zijn uitgebracht, mag de Eilandspolder naar de finale-ronde. Dan worden in maart door de NCRV televisieopnamen op locatie gemaakt, en zal ook in andere media veel aandacht aan de polder worden besteed. Vanaf zaterdagmiddag 15 april is er wekelijks een televisie-uitzending, waarin de 12 finalisten zich presenteren. Op zaterdagavond 13 mei is 's avonds de landelijke finale.

En wellicht weet dan heel Nederland, dat de Eilandspolder echt de mooiste plek van Nederland is! Meer informatie is te vinden op www.demooisteplek.nl / Eilandspolder



Ingezonden persbericht