Ingezonden persbericht

6 februari 2006

VVD kandidaat op bezoek in asielzoekerscentrum

Margot Cooijmans, raadskandidaat voor de VVD, heeft onlangs het asielzoekerscentrum in Leersum bezocht. Een dag de kinderen vermaken met knutselen en kletsen. "Taal is voor hen geen probleem want ze gaan daar gewoon naar school. Veel van deze kinderen vertoeven er al 3 tot 6 jaar zonder uitzicht.", aldus de nummer 2 van de VVD-lijst in Amersfoort.

"Hoewel haar beleid alleen negatief benaderd wordt, hebben de maatregelen van Rita Verdonk wel gezorgd dat mensen nu niet meer zó lang in onzekerheid verkeren. Het lange wachten zonder deel te kunnen nemen aan de Nederlandse samenleving wordt na een jaar onmenselijk. De liberale bewindsvrouwe heeft daar de menselijke waardigheid teruggebracht.", vindt Cooymans.

Ze maakt zich sterk om op te houden met het benadrukken van de verschillen in herkomst en wil met hen zoeken naar een gezamenlijke toekomst. "We moeten voorkomen dat bijvoorbeeld talentvolle, Nederlands sprekende Somaliërs zich hier niet thuis voelen en hun bedrijven in Engeland gaan opzetten in plaats van hier iets op te bouwen." Op 7 maart aanstaande hoopt Margot Cooymans haar entree te maken in de Amersfoortse politiek.