Ingezonden persbericht

Gratis cursus Stress Herkennen en Voorkomen op internet

Stress en burn-out kosten jaarlijks 9 miljard euro

ALKMAAR, 20060206 -- Stress en burn-out Uit onderzoek van het CBS blijkt dat één op de tien werknemers last heeft van stress en burn-out klachten. Van de werknemers kampt 11% met ernstige vermoeidheidsklachten. Die klachten zijn zo ernstig dat het CBS ook hier spreekt van burn-out klachten. De kosten voor de maatschappij en werkgevers bedragen op jaarbasis ca. 9 miljard euro.


Gezien vanuit deze sociaal maatschappelijke problematiek heeft
Humanbasic (het opleidingsinstituut van de de coöperatie Sofin) op internet de gratis cursus Stres Herkennen en Voorkomen geplaatst.

Middels deze gratis te downloaden cursus op www.humanbasic.nl kunnen mensen zelf stress symptomen herkennen.
Het doel van deze cursus is, herkennen van stressverschijnselen en het leren nemen van maatregelen. Op deze wijze kan langdurig ziekteverzuim en inkomensverlies worden voorkomen.

Inhoud cursus
Middels raadgevingen, voorbeeld tekeningen met ontspannings- en ademhalings-oefeningen, wordt geleerd de spanning onder controle te houden.
Door deze gratis schriftelijke cursus te volgen op www.humanbasic.nl kan het stressvolle leven weer in balans worden gebracht.

Sofin
Sofin is een Coöperatieve vereniging met als doel mensen te helpen zich te ontplooien zodat sociale uitsluiting kan worden voorkomen.

Stuwende kracht
Sofin is de stuwende en motiverende kracht, van een groep zich snel ontwikkelende zelfstandige coöperaties werkzaam vanuit de sociale context. Deze zelfstandige coöperaties werken vanuit het doel, ontwikkelen en ondersteunen van mensen in de meest brede zin van het woord.
Dit kan zijn; schuldhulp, opleiding/training, detachering, reïntegratie tot het beantwoorden van vragen en richtinggevende adviezen via onze helpdesk.

Ambitie
Sofin ambieert op de langere termijn te investeren in de toekomstperspectieven van de mensen en daarmee in de veiligheid van de samenleving.

Nadere informatie
Tel.: 072 - 540 91 64 of 072- 564 33 75
E-mail: info@sofin.nl
www.sofin.nl