Politie Limburg-Noord

Vier onopgeloste zaken in De Gouden Tip

Datum: 02-06-2006
Tijd bericht: 11:45
Plaats: Venlo / Maastricht
In de uitzending van dinsdag 7 februari roept de Limburgse politie de hulp in van de kijkers bij het oplossen van vier zaken:

Zaak 1: Overval op een bedrijf in Geleen Op woensdag 21 december wordt een overval gepleegd op een bedrijf in diepvriesprodukten. Dit bedrijf ligt op bedrijventerrein Krawinkel. Een gemaskerde man heeft een medewerkster met een vuurwapen bedreigd en haar geboeid achtergelaten. Hij heeft het bedrijf verlaten onder medeneming van een geldkist, waarin zich een geldbedrag bevond. In de uitzending zullen bewakingsbeelden getoond worden en zal de politie getuigen vragen zich te melden.

Zaak 2: Gewapende overval in Molenhoek Op vrijdag 30 december worden de eigenaar en een medewerkster van de Spar in Molenhoek na sluitingstijd door twee mannen onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen de winkel opnieuw te openen. De daders slaan op de vlucht, als een andere winkelier hulp biedt. Bij de achtervolging van één van de daders door getuigen volgt een worsteling, waarbij de dader een vuurwapen tevoorschijn haalt en drie maal de trekker overhaalt. Hierbij wordt geen schot gelost. De politie zal in de uitzending getuigen vragen die deze overval, dan wel in de omgeving iets gezien hebben, zich te melden.

Zaak 3: Bewakingsbeelden uit Kerkrade en Panningen Op vrijdag 14 oktober wordt in het Zeeman filiaal in Kerkrade de beurs van een vrouw 'gerold'. Bij het blokkeren van de pinpas wordt geconstateerd dat met het pasje al geld gepind is. Op vrijdag 21 oktober wordt bij een tankstation in Panningen door twee mannen getankt zonder te betalen. De daders verplaatsten zich een in Fiat Tempra Stationwagon. Tijdens de uitzending wordt fotomateriaal van de daders van beide zaken getoond. De politie hoopt dat aan de hand van deze beelden de daders herkend kunnen worden.

Zaak 4: Gewapende overval op een supermarkt in Landgraaf Op vrijdag 23 december wordt de filiaalleider van supermarkt Super de Boer in Landgraaf aan de achterzijde van de winkel opgewacht door twee mannen. De daders probeerden de man van de dagopbrengst van de winkel te beroven. Hierbij is geweld gebruikt en zijn schoten uit een vuurwapen gelost. In de uitzending wordt deze zaak gereconstrueerd. De politie hoopt dat kijkers met behulp van deze informatie kunnen helpen deze zaak op te lossen.

Teksten en foto's van deze uitzending staan op de internetsite www.degoudentip.tv
Ook zijn de onderwerpen in beeld en geluid te downloaden. Als u informatie heeft over één van deze zaken, belt u dan tijdens de uitzending of herhalingen met het politietelefoonteam op het gratis telefoonnummer 0800 -- 2552 552. Daarna kunt u het algemene politienummer 0900 -- 8844 (lokaal tarief) bellen.