Gemeente Groningen

Veilingterrein Peizerweg:

maandag 6 februari:
Nieuw `Lokaal Akkoord' over wonen in de maak

De gemeente en de woningcorporaties maken nieuwe afspraken over het wonen in de stad. Die afspraken leggen zij vast in een nieuw `Lokaal Akkoord'. Daarbij betrekken ze de ideeën van belanghebbenden. Stadjers, organisaties van huurders en maatschappelijke instellingen worden uitgenodigd hun mening te laten horen. Op dinsdag 14 februari in de Immanuelkerk (Overwinningsplein) of op donderdag 16 februari in het Treslinghuis (Klaprooslaan). Van 19.00 tot 22.00 uur.

Bij die bijeenkomsten staan de volgende thema's centraal: woonruimteverdeling, wonen&zorg, betaalbaarheid, vertrouwen in de buurt en veiligheid & overlast. Maar deelnemers kunnen ook zelf gespreksonderwerpen aandragen. Tijdens de bijeenkomsten of vooraf door een discussie in te zetten op www.werkenaanwonen.nl. Stadjers worden daartoe deze week opgeroepen via advertenties in de Groninger Gezinsbode. De huurders- en belangenorganisaties ontvangen een brief.

De huidige afspraken tussen gemeente en corporaties dateren uit 2002. Toen werd voor het eerst een `Lokaal Akkoord' gesloten over zaken als nieuwbouw, woonruimteverdeling en beleid voor bijvoorbeeld ouderen en studenten. Veranderende (markt-) omstandigheden maken het nu nodig prioriteiten aan te scherpen. In het nieuwe Lokaal Akkoord komen dezelfde onderwerpen opnieuw aan bod. Ook worden afspraken gemaakt over de woningbouwproductie voor de komende 10 jaar, over de organisatie, en natuurlijk over de financiering van de plannen.

De discussies op 14 en 16 februari en die op de website www.werkenaanwonen.nl worden betrokken bij de teksten voor het Nieuw Lokaal Akkoord. Rond de zomer wordt het nieuwe akkoord gesloten.

Het programma voor de discussiebijeenkomsten en informatie over het Nieuw Lokaal Akkoord zijn te vinden op www.werkenaanwonen.nl
Foto van de Grote Markt oostzijde

Naar boven
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09.00 - 16.00 uur
en donderdagavond
van 18.00 - 20.00 uur
Meer openingstijden
Bezoekadres
Gemeente Groningen
Kreupelstraat 1
9712 HW Groningen
telefoon: (050) 367 70 00
Meer bezoekadressen