Nederlandse Vakbond Varkenshouders



Barneveld, 7 februari 2006

Kenmerk: P4634

Boeren geld moet boerengeld blijven

Het Landelijk Bestuur (LB) van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), waarin de afgevaardigden uit alle 15 regio's zijn vertegenwoordigd, heeft unaniem haar volledige vertrouwen uitgesproken in het Dagelijks Bestuur (DB) van de NVV en haar voorzitter Willie van Gemert, tevens afgevaardigde namens de NVV in diverse besturen. Dit betekent dat Willie van Gemert de steun ondervindt van de varkenshouders die zo'n 55 tot 60 procent van de varkens in Nederland vertegenwoordigen.

In de PVV-bestuursvergadering van 14 december jl. heeft het Bestuur van het PVV op voorstel van haar Dagelijks Bestuur besloten dat de primaire sector vrijwel alleen moet opdraaien voor de tekorten op de bestuurskosten van 2005 en 2006 én de reorganisatiekosten van het PVV. Nadat de LB-leden van de NVV kennis hadden genomen van berichtgevingen in de pers over dit besluit, is hierover uitgebreid gesproken in een reguliere LB vergadering van de NVV op 26 januari 2006.

Behalve dat het LB van de NVV de gevolgde lijn van het DB ondersteunt, vindt zij tevens dat het DB de plicht heeft om zich tot het uiterste in te spannen om ervoor te zorgen dat geld dat is bijeengebracht door boeren, zoveel mogelijk ter beschikking blijft voor doelen ten bate van de primaire sector. Het DB heeft deze plicht op grond van haar taak als belangenbehartiger voor de varkenshouders en bij monde van haar voorzitter mag deze boodschap best krachtig gebracht worden.
---