Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 7 februari 2006

Nuon verkoopt Aziatische windenergie-activiteiten

Energieonderneming Nuon heeft de verkoop afgerond van haar dochter Nuon International China B.V. aan China Resources Power Holdings Company Ltd. Met deze desinvestering heeft Nuon zich met haar windenergie-activiteiten teruggetrokken van het Aziatische continent. Afgelopen jaar al verkocht Nuon haar 74 procent aandeel in Karma Energy Ltd., een onderneming actief in windenergie in India.

De verkoop van de Chinese en Indiase participaties is in lijn met Nuons strategie zich te concentreren op groei in de energiemarkten van Nederland, België en Duitsland. In deze kernlanden houdt Nuon onverkort vast aan haar beleid te investeren in nieuwe rendabele duurzame energieproductie.

Nuon International China B.V. houdt 55 procent van de aandelen van de joint venture Shantou Dan Nan Wind Power Co., Ltd. Deze joint venture bezit, ontwikkelt en beheert windenergie-projecten in China. Nuons activiteiten in China zijn winstgevend geweest.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten meer dan 2 miljoen klanten bedient in voornamelijk Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto omzet in 2004 bedraagt EUR 4,9 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2004 bedraagt 9.441 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, Friesland en de gemeente Amsterdam.

Over China Resources Power
China Resources Power Holdings Company Ltd. (CR Power) is één van China's snelst groeiende, onafhankelijke elektriciteitsproducenten. De onderneming investeert, bezit, ontwikkelt en beheert elektriciteitscentrales in. CR Power, gevestigd in Hong Kong, is als dochteronderneming het vlaggeschip van China Resources (Holdings) Company Ltd. Op 31 december 2005 beschikte CR Power over een bruto opwekcapaciteit van 8.200 MW, waarvan 4.862 MW operationeel. CR Power is genoteerd op het hoofdscherm van de Hong Kong Stock Exchange sinds 12 november 2003.