Ingezonden persbericht

LG Electronics voor zesde jaar nummer 1 producent airconditioners

Milieuvriendelijk en oogstrelend design basis voor succes

Almere, 7 februari 2006 - In de woonkamer, in de slaapkamer en op kantoor: airconditioners worden steeds populairder. Zeker nu er modellen bestaan die niet alleen functioneel zijn, maar er ook nog mooi uitzien en het milieu sparen. Dat bewijst LG Electronics, wereldwijd producent van elektronica en huishoudelijke apparaten. Voor het zesde jaar is LG Electronics wereldwijd de grootste leverancier van airconditioners, zo blijkt uit onderzoek van Fuji-Keizai (het Fuji Economy Research Institute in Japan).

In 2005 verkocht LG Electronics 10 miljoen airconditioners, goed voor het grootste marktaandeel. Dit ondanks de toenemende druk van hoge olieprijzen, de prijsstijging van grondstoffen, de koele zomer in Europa en Noord-Amerika en geduchte concurrentie van snelgroeiende Chinese en Japanse producenten.

Nieuwe innovaties
LG's innovaties op het gebied van design airconditioners gaan verder in 2006. Zo komt LG als eerste met een systeem met vervangbaar voorpaneel. Nooit meer een saaie witte kast of afbeelding aan de muur waarop je na verloop van tijd bent uitgekeken. In een handomdraai is het uiterlijk van het voorpaneel eenvoudig aan te passen door er een nieuwe afbeelding, schilderij of familiefoto in te schuiven.

Inspelen op wensen consument
Als basis voor het succes noemt LG Electronics het inspelen op de wensen en behoeften van de consument. LG Electronics levert al jaren design airconditioners onder de naam 'ArtCool'. Hiermee wordt ingespeeld op de vraag naar stijlvolle design apparaten voor in huis. Een belangrijke trend voor airconditioners in 2005 was de vraag naar milieuvriendelijke en kleurrijke designs. LG introduceerde daarom het 'Eco Design', een systeem dat voldoet aan de hoogste milieu-eisen. De apparaten zijn uitgerust met een speciale techniek waardoor het gebruik van milieubelastende, zware metalen als lood en cadmium niet meer nodig is. Het 'Multi Power Systeem' zorgt voor een vermindering van het energieverbruik.

Ook aan land- en cultuurgebonden wensen en behoeften heeft LG gedacht. Zo introduceerde LG speciaal voor de landen in het Midden-Oosten de 'Tropical' airconditioner, een airconditioner specifiek voor het (zeer) warme en vochtige klimaat in deze regio. Voor Europa werden de LG 'Art Clima' shops ontwikkeld: exclusieve winkels die de 'ArtCool' airconditioners tentoonstellen, speciaal voor de designbewuste consumenten, de eerste winkels zijn in Zuid-Europa te vinden.

Beeldmateriaal

Foto's en meer in hoge resolutie vindt u op http://www.online-pr.nl/photos.asp?customer_id=26

Over LG Electronics
LG Electronics is één van de grootste producenten van electronica en ICT-producten ter wereld met een wereldwijde omzet van ruim 38 miljard euro. 76 Dochterondernemingen in 39 landen bieden werk aan meer dan 66.000 mensen. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media. Voor meer informatie: www.lge.nl