Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 7 februari

BERGEN OP ZOOM, 7 februari 2006

Politie bekeurt hardrijders

STEENBERGEN: Op maandag 6 februari controleerde de politie 1226 voertuigen op snelheid. Dit gebeurde op de Burgemeester van Loonstraat. Er zijn 45 overtredingen geconstateerd. Hoogste gemeten snelheid bedraagt 87 km/u. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

PUTTE: De politie hield op maandag 6 februari een snelheidscontrole in de Antwerpsestraat. Van de 443 passanten waren er 17 in overtreding . Hoogst gemeten snelheid was 70 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

HOOGERHEIDE: Aan de Nieuweweg is op dinsdag 7 februari een snelheidscontrole gehouden met behulp van de lasergun. Buurtbewoners hadden geklaagd over hardrijders in de 30 km/u zone die hier is aangelegd. Aan de hand hiervan controleerde de politie tussen 09.30 uur en 10.30 uur 58 bestuurders. Hiervan waren er 3 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 58 km/u.

OUD GASTEL: De politie hield op maandag 6 februari een snelheidscontrole aan de Kralen in beide richtingen. Er passeerden 2050 voertuigen, waarvan er 46 in overtreding waren.

ROOSENDAAL: Ook in Roosendaal werd op maandag 6 februari gecontroleerd op snelheid. Tussen 08.30 uur en 14.45 uur zijn op de Antwerpseweg (richting Nispen) 1927 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 145 bekeuringen uitgeschreven.

Drie vrouwen gewond bij verkeersongeval

HALSTEREN: Op maandag 6 februari gebeurde er omstreeks 14.15 uur een ongeval. Een 39-jarige automobiliste uit Lepelstraat reed over de Moerstraatsebaan, komende uit de richting Bergen op Zoom. Ze verloor in een bocht in de weg de macht over het stuur. De personenauto slipte en kwam dwars over de weg tegen een boom tot stilstand. Hierbij schepte de auto twee fietsers. De vrouwen, beiden 51 jaar uit Bergen op Zoom raakten hierbij beiden gewond. Eén vrouw liep een gebroken heup, been, knie en enkel op. De andere vrouw had een gebroken been en enkele gebroken ribben. De bestuurster van de auto liep nekletsel op. De betrokkenen zijn alle drie naar het Lievensberg ziekenhuis overgebracht en hier behandeld. Als gevolg van de aanrijding werd de Moerstraatsebaan enige tijd afgesloten. De technische recherche van de politie heeft hier een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Politie neemt apparatuur in beslag en houdt man aan

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft maandagmiddag 6 februari geluidsapparatuur inbeslaggenomen van een horecagelegenheid aan het Sint Catharinaplein. Naar aanleiding van een aangifte van verduistering, in november 2004, van een bedrijf in Maastricht, heeft de politie een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de goederen, geluidsapparatuur, mogelijk aanwezig waren in genoemde horecagelegenheid. De politie van Bergen op Zoom is vervolgens het pand binnengegaan en heeft de apparatuur inbeslaggenomen. De beheerder van de horecagelegenheid is aangehouden op verdenking van heling van de apparatuur. Na verhoor is de man in verzekering gesteld. De eigenaar van de horecagelegenheid is verhoord, en hierna in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor rijden onder invloed van softdrugs

HALSTEREN: De politie hield op maandag 6 februari omstreeks 20.45 uur een 25-jarige man uit Roosendaal aan op de Stierenweg. Even tevoren zagen de surveillerende politiemensen de man in zijn auto rijden. De politie zag dat de man te hard reed en wilde hem staande houden. Bij het aanspreken van de bestuurder rook men een henneplucht. In de auto werd bij doorzoeking 7 gram hennep gevonden. De drugs is in beslag genomen. Van de bestuurder is urine afgenomen, om te kunnen testen of hij onder invloed was van hennep tijdens het besturen van een voertuig. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur. Hij en de 24-jarige bijrijdster uit Roosendaal zijn verhoord. Hierna is de verdachte in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt mishandeling

OUDENBOSCH: De politie heeft aangifte opgenomen van een mishandeling. Een 32-jarige man uit Oudenbosch liep op zondag 5 februari rond 20.30 uur over de Molenstraat. Ter hoogte van de Fortuinstraat kwamen twee mannen hem tegemoet gelopen. Eén van hen liep tegen de man aan. De man zei hier iets van en liep door. Hierop werd hij meerdere malen op het hoofd en lichaam geslagen. De man hield een gezwollen oog en gekneusde ribben aan de mishandeling over. De politie stelt een onderzoek in.

Bewoner betrapt inbreker

OUDENBOSCH: Op maandagmiddag 6 februari is er omstreeks 14.15 uur ingebroken in een woning aan de Professor van Swaaijlaan. Eén van de bewoners kwam thuis en zag een man in huis staan. De man had een ruit ingeslagen en zo het raam geopend. Bij het zien van de 17-jarige bewoner vluchtte de inbreker in de richting van de Bosschedijk. Voor zover bekend is er niets ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Diefstal volièrevogels

ROOSENDAAL: Op maandag 6 februari is er tussen 13.00 uur en 15.00 uur ingebroken in een volière aan de Kardinaal van Rossumsraat. Er is 1 koppel Splendid, 6 koppels borgsparkieten en 1 koppel roodruggen. De daders braken vermoedelijk de poort van een achtertuin open, forceerden vervolgens de deur van de volière, vingen de vogels en namen deze mee. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Onbekende fietser valt vrouw lastig

ROOSENDAAL: De politie kreeg op maandag 6 februari melding dat er een meisje lastig werd gevallen op de Commandobaan. Een 19-jarige vrouw uit Roosendaal reed omstreeks 19.45 uur in de richting van de Strausslaan, toen ze merkte dat er iemand achter haar reed. De man fietste haar voorbij en streek haar over haar hoofd. Hierna maakte hij suggestieve gebaren naar de vrouw en riep onzedelijke dingen naar haar. Hierna reed hij de een stuk verder, draaide om en fietste terug in de richting waar hij vandaan kwam. De politie heeft aangifte opgenomen van aanranding.

Schennispleger

ROOSENDAAL: De politie kreeg op maandagavond 6 februari om 21.30 uur melding van een openbare schennis der eerbaarheid. Een 16-jarig meisje uit Roosendaal fietste over de Dubbelberg toen ze een man zag staan, die haar even tevoren voorbij was gefietst. De man betastte zichzelf onzedelijk. Het meisje fietste naar huis en alarmeerde hier de politie. Ze deed aangifte van openbare schennis.

Politieman mishandeld

ROOSENDAAL: De politie werd dinsdag 7 februari omstreeks 09.45 uur gealarmeerd. Een medewerker van een bedrijf aan de Dunantstraat had twee klanten verzocht het pand te verlaten. Dit weigerden ze en de situatie dreigde uit de hand te lopen. De klanten gedroegen zich beledigend en provocerend tegenover het personeel. De politie verzocht de klanten weg te gaan. Eén man voldeed aan de vordering en vertrok. De andere man weigerde. Toen de politie hem mee naar buiten wilde nemen sloeg hij een politieman in het gezicht. De politie werkte hem vervolgens tegen de grond om hem te kunnen aanhouden. Hierbij sloeg de verdachte de politieman wederom in het gezicht. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politieman heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Politie houdt verdachten internetoplichting aan

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagochtend twee verdachten aangehouden op verdenking van internetoplichting. De
districtsrecherche van de politie in Bergen op Zoom is een aantal weken geleden gestart met een onderzoek naar deze vorm van oplichting toen bleek dat meerdere gedupeerden binnen het district Bergen op Zoom woonachtig waren. Later bleek dat in heel Nederland mensen aangifte hebben gedaan van oplichting via het internet door dit tweetal in de periode van april 2005 tot heden. De politie van het district Bergen op Zoom heeft vervolgens al deze zaken gebundeld en is het onderzoek gestart. Hieruit bleek dat de verdachten veel advertenties plaatsen op veilingsites waarna mensen hier op konden bieden. Nadat de koop was gesloten en de kopers hadden betaald werd het gekochte goed echter niet geleverd. De verdachten hadden intussen wel het geld geïnd maar waren voor de gedupeerden onvindbaar. In totaal zijn bij de politie 89 aangiften binnengekomen. Het tweetal, een 26-jarige vrouw en een 31-jarige man uit Roosendaal, zijn voor de politie geen onbekenden. Vorig jaar is er ook proces-verbaal opgemaakt tegen beiden op verdenking van internetoplichting. De verdachten zijn inverzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg