Politie Hollands Midden

Datum: 7 februari 2006

Onderstaand bericht is doorgestuurd namens de Dienst Handhaving Sociale Recherche Zuid-Holland Noord

Sassenheim Bijstandsfraude

Donderdag 2 februari 2005 heeft de Sociale Recherche Zuid-Holland Noord in een woning te Sassenheim een 47- jarige man en een 40- jarige vrouw aangehouden. Zij worden verdacht van bijstandsfraude en/of heling van uitkeringsgelden. De man en vrouw worden ervan verdacht gedurende vijf jaar onterecht bijstand te hebben ontvangen van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek. De man en vrouw hebben opgegeven dat zij apart woonden waarbij zij ieder afzonderlijk een uitkering ontvingen. In werkelijkheid woonden zij nog steeds samen. Hierdoor ontvingen zij gezamenlijk een te hoge uitkering. De Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek werd hierdoor benadeeld voor ongeveer E 50.000. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en de onterecht ontvangen uitkeringen worden teruggevorderd. De bijstandsuitkeringen zijn inmiddels beëindigd.


---

Leiden Tasjesroof De politie doet onderzoek naar een tasjesroof. De roof gebeurde maandag 6 februari rond 23.45 uur op de Boshuizerkade. Een 18-jarige vrouw uit Noordwijk liep daar toen een scooterrijder met hoge snelheid langsreed de tas van haar schouder pakte. De scooterrijder verdween vervolgens in de richting van de Willem Klooslaan. De vrouw deed aangifte van diefstal van haar tas met daarin onder meer een portemonnee met inhoud en diverse pasjes.

Roelofarendsveen Aanhoudingen voor brandstichting De politie hield op maandag 6 februari rond 20.25 uur aan de Brederolaan twee jongens uit Roelofarendsveen van 15 en 16 jaar en een 15-jarige jongen uit Oude Wetering aan. De jongens worden ervan verdacht kort voor hun aanhouding in een brandgang achter woningen aan de Godfried Bomanslaan nabij een schuurtje brand te hebben gesticht. Dit deden ze door het gooien van een 'Molotov Cocktail. Het vuur werd door bewoners in de kiem gesmoord. Zij hadden een groep jongens gezien in de nabijheid van de woningen en even later drie jongens zien weglopen. Vervolgens zagen ze vuur. Een agent trof de groep, waaronder de drie verdachten bij een bankje aan de Brederolaan aan en hield ze aan. Zij zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen de jongens voort. In dit onderzoek worden ook de brandstichtingen in en bij schuurtjes meegenomen die de dorpen Oude Wetering en Roelofarendsveen de laatste maanden teisterden. Vooralsnog is van hun betrokkenheid daaraan niets gebleken.

Alphen a/d Rijn Auto komt tegen boom tot stilstand Een 85-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn kwam dinsdag 7 februari rond 09.55 uur op de Anna van Burenlaan met zijn auto tegen een boom tot stilstand. Dit gebeurde nadat hij zijn auto startte terwijl deze nog in de 1e versnelling stond en hij het koppelingspedaal niet had ingetrapt. De auto begon daardoor onmiddellijk te rijden, reed door struiken, over het voetpad, tussen twee bomen door en kwam op het grasveld tegen een boom tot stilstand. Een ambulance werd gewaarschuwd omdat de vrouw van de automobilist klaagde over haar hart. De man was verder ongedeerd.

Driebruggen Wijkagent gestopt met spreekuur

Wijkagent, Jan van Steenbergen, is per heden gestopt met het spreekuur voor de burgers in Driebruggen. Nu na een jaar is de balans opgemaakt. Vanwege het te lage aantal bezoekers afgelopen jaar is door de teamleiding besloten te stoppen met het spreekuur. Uiteraard is de wijkagent nog te bereiken via het politieteam Bodegraven-Reeuwijk of via het algemene politienummer 0900 - 8844.

Boskoop Bedreiging met mes

De politie heeft dinsdagmorgen, 7 februari, een 22-jarige Boskoper in zijn woning aangehouden. De Boskoper wordt ervan verdacht diezelfde ochtend enkele familieleden te hebben bedreigd met een mes. In de woning was ruzie ontstaan waarna de verdachte het mes pakte. Hierop werd de politie gebeld waarna de Boskoper werd aangehouden. Het mes, dat de verdachte later weer zelf had weggelegd, is inbeslaggenomen.

Nieuwerkerk a/d IJssel Invalidenwagentjes gestolen, getuigenoproep

De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van twee invalidenwagentjes. De eigenaressen hebben bij de politie aangifte gedaan nadat bleek dat hun wagentjes weggehaald waren. In de nacht van zondag 1 op maandag 2 januari zijn de wagentjes gestolen. Een blauw invalidenwagentje van een 39-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel werd vanaf De Meidoornlaan gestolen. Later, werd een rood wagentje van een 51-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel van de Spoorlaan weggenomen. Een getuige zag echter dat twee jongens wegreden met het wagentje en belde de politie. De politie snelde direct toe, maar kon de daders niet meer in de kraag vatten. Het wagentje werd in de bosjes op de Spoorlaan gevonden en werd voor sporenonderzoek overgebracht naar de technische recherche. Ook het blauwe wagentje werd op de Spoorlaan teruggevonden. Beiden wagentjes waren beschadigd. Inmiddels zijn de wagentjes terug bij de eigenaressen. De politie vraagt getuigen die informatie hebben met betrekking tot de diefstallen contact op te nemen met de politie. De politie is met name geïnteresseerd in het signalement van beide jongens.

Gouda Aanhouding voor mishandeling De politie hield dinsdagmorgen 7 februari aan de Kanaalstraat een 16-jarige jongen uit Gouda aan. De jongen sloeg daar in op een 35-jarige man uit Gouda die hem herkende als de jongen met wie hij een aanrijding had gehad. Die aanrijding gebeurde op 2 februari rond 13.50 uur op het Stationsplein. De jongen reed met zijn fiets op de verkeerde weghelft en botste op de auto die de man bestuurde. Hij kwam daarbij op de motorkap terecht en veroorzaakte schade. De jongen stond op en fietste weg zonder de schade te regelen. Bij zijn ontdekking vandaag reageerde hij zich af op de man. Hij is ingesloten.

--------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --