De OVDB is op zoek naar de beste leerling 'Verpleegkunde'

Ovdb

Op 7 februari 2006 vindt op Roc Aventus de regionale voorronde plaats voor de verkiezing 'ZorgTopper 2006'. Tijdens deze regionale voorronde strijden leerlingen om een plaats in de nationale finale. Deze vindt plaats tijdens Skills Masters in Ahoy Rotterdam op 9, 10 en 11 maart 2006. De beroepenwedstrijden laten aan jonge mensen zien dat je trots mag zijn op het vak verpleegkundige. Deelnemers aan deze wedstrijden zijn een perfect voorbeeld voor het beroepsonderwijs. Zij zijn 'the best of the best'.

Regionale voorrondes
Roc's en leerbedrijven uit de regio's Veluwe/ Midden-IJssel/ Flevoland, Arnhem/Nijmegen en Utrecht hebben leerlingen verpleegkunde (niveau 4) ingeschreven voor de voorronde. De wedstrijd bestaat uit een rollenspel waarin verpleegtechnische handelingen verwerkt zijn. Daarnaast worden ook bijvoorbeeld sociale en communicatieve vaardigheden beoordeeld. Het rollenspel wordt door de leerling, samen met een actrice gespeeld. De opdrachten worden naderhand door een vakkundige jury beoordeeld. De winnaars van de regionale voorrondes strijden tijdens de nationale Skills Masters om de titel 'ZorgTopper 2006'. De mogelijkheid bestaat dat de winnaar afgevaardigd wordt voor de internationale beroepenwedstrijd WorldSkills 2007 in Japan.

ZorgTopper 2006
Skills Masters is een evenement waar (v)mbo'ers alles te weten komen over opleidingen en beroepen. Voor deze leerlingen is er van alles te zien, te beleven en te proberen. Het evenement vindt plaats op 9, 10 en 11 maart 2006 in Ahoy Rotterdam. De OVDB neemt ook deel aan de beurs van Skills Masters. Tijdens deze beurs kunnen (v)mbo-leerlingen informatie krijgen over de beroepen binnen de OVDB-sectoren: Gezondheidszorg, Welzijn, Sport en Dienstverlening. Tijdens de zogenaamde doe-manifestaties kunnen leerlingen een aantal praktijkopdrachten uitvoeren om een beeld te krijgen van de inhoud van een beroep.

Kenniscentrum OVDB
De OVDB is het kenniscentrum voor leren in de praktijk in de sectoren Gezondheidszorg, Welzijn, Sport en Dienstverlening. Zij is actief voor ruim 30.000 leerbedrijven en meer dan 130.000 leerlingen.
De OVDB erkent en registreert leerbedrijven, stelt kwalificaties op binnen haar sectoren en signaleert landelijke en regionale trends op de arbeidsmarkt. De OVDB is initiator van
- en deelnemer aan - regionale samenwerkingsverbanden die een platformfunctie vervullen. Als spil in de beroepspraktijk draagt de OVDB bij aan de versterking van de bekwaamheid van aankomende, beginnende en ervaren beroepsbeoefenaren.


-------NOOT VOOR DE REDACTIE,