Gemeente Doesburg


week 06-2006

Nieuws uit het stadhuis, d.d. 8 februari 2006, week 6.

BESTUURSVERGADERINGEN
Vergaderingen raadscommissies.
De raadscommissie Onderwijs/Welzijn vergadert op dinsdag 7 februari a.s. te 19.30 uur .
Op de agenda staan de volgende punten:

* Subsidiebudget Stichting Thuiszorg Midden Gelderland.
* Collectieve aanvullende ziektekostenverzekering.
* Voorstel van D66 over donoractie bij paspoorten.

De raadscommissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu vergadert op 8 februari a.s. te 19.30 uur. De agenda vermeldt de volgende punten:

* Reactie van de provincie op verzoek tot vestiging van een bouwmarkt aan de Verhuellweg.

* Wijzigingsvoorstellen SP tarieven ledigen ondergrondse verzamelcontainer.

* Rapport SP over ervaringen met ondergrondse huisvuilcontainers en reactie college.

* Milieuprogramma 2006 en Handhavingsprogramma milieu 2006.
* Rapportage over wijzigen straatprofiel hoek Roggestraat/Ph.Gastelaarsstraat.

* Vragen D 66 over verkoop AVR en over handhaving terrasvergunningen in de binnenstad.

* Verzoek CDA om herziening van de betaald-parkeertijd tussen 18.00 en 20.00 uur op de Markt, de Paardenmarkt en rond het stadhuis.

De raadscommissie Bestuurs- en Organisatiezaken vergadert op 9 februari a.s. te 16.00 uur.
De agenda vermeldt de volgende punten:

* Rapportage over controle op het BTW-compensatiefonds.
* Brief van GS van Gelderland over de programmabegroting en reactie van het college.

* Intentieverklaring samenwerking met de gemeenten Rheden, Rozendaal en Doesburg.

* Initiatiefvoorstel D66 inzake het Burgerinitiatief.

De vergaderen zijn openbaar en vinden plaats in de raadzaal. Nadere inlichtingen te verkrijgen bij de heer L.G. Wolf wnd. griffier tel. 0313 481330.

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders Dinsdag 31 januari j.l. heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:
* Aan de gemeenteraad zal worden voorgesteld om een fonds in te stellen voor het aanleggen en/of onderhouden van (nieuwe) openbare parkeerplaatsen. In dit fonds zullen de financiële bijdragen worden gestort, die verkregen zullen worden van de initiatiefnemer voor de bouw van een hotel- en appartementencomplex aan de IJsselkade. Aanleiding voor die bijdragen is het verlenen van ontheffing door de gemeente van de parkeernorm.
* Het college heeft een besluit genomen over het bieden van een collectieve aanvullende ziektekostenverzekering voor uitkeringsgerechtigden. Daarbij zal de gemeente zelf een bijdrage betalen in de aanvullende premie op grond van de bijzondere bijstand.
De gemeenteraad zal worden gevraagd hieraan haar goedkeuring te geven.

* Het college heeft een agressieprotocol vastgesteld, waarin gedragsregels staan opgenomen voor situaties waarin medewerkers van de gemeente geconfronteerd worden met vormen van agressie door burgers.

BOUWEN EN WONEN
Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ontvangen op: 27-1-2006, Ph Gastelaarsstraat 13: vergroten en veranderen van een woning en bestaande aanbouw.
27-1-2006, Burg Nahuyssingel 4: plaatsen van een vlaggenmast. 30-1-2006, Breedestraat 40: plaatsen van een dakkapel op de voorzijde van de woning.
31-1-2006, Enghuizen 6: gedeeltelijk vernieuwen en vergroten van de woning.
31-1-2006, Ooipoortstraat 54: gedeeltelijk vernieuwen, veranderen van kozijn in achtergevel.
31-1-2006, Van Brakellaan 9: oprichten van een berging.

Aanvraag reclamevergunningen
De volgende aanvraag voor reclame-uiting is opvangen op: 27-1-2006, Burg Keiserplein 41: plaatsen van een reclame-uiting aan de voorgevel.

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen vergunning verleend op:
31-1-2006, Verhuellweg 9: gedeeltelijk vernieuwen, veranderen van een gevel.
2-2-2006, Burg Nahuyssingel 4: plaatsen van een vlaggenmast. 2-2-2006, Enghuizen 6: gedeeltelijk vernieuwen en vergroten van de woning.

Vrijstelling voorschriften bestemmingsplan ex. Artikel 19 lid 3 WRO en verleende bouwvergunning
Burgemeester en wethouders hebben voor het volgende bouwplan vrijstelling verleend van de voorschriften van het bestemmingsplan en bouwvergunning verleend op:

1-2-2006, Magnolialaan 54: gedeeltelijk veranderen van een stallingruimte door gebruik als kapsalon.

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstandscommissie te Doetinchem
De eerstvolgende zitting van de Welstandscommissie is gepland op maandag 13 februari 2006 in het stadhuis van Doetinchem. Tijdens deze openbare zitting worden de bouwplannen en overige verzoeken welke niet door de rayonarchitect onder mandaat zijn afgehandeld om advies voorgelegd aan de Welstandscommissie. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362).

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

MILIEUBEHEER
Aanvraag stookvergunningen
De volgende aanvragen om een stookvergunning zijn ontvangen op: 24-01-2006, Eekstraat 16a: stoken van snoeihout van meidoornhagen en knotwilgen.
27-01-2006, Parallelweg 10: stoken van snoeihout. 27-01-2006, Parallelweg 8: stoken van snoeihout.

Alle genoemde meldingen, aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij de sector Milieu, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Wijkenlijn Doesburg (voor meldingen en klachten openbare ruimte). De gemeente wil de service naar de inwoners van Doesburg vergroten. Daarom heeft de gemeente Doesburg een centraal telefoonnummer voor meldingen en klachten over de openbare ruimte. Een losliggende stoeptegel, overhangend groen, een beschadigd speeltoestel, een omgewaaide boom, een kapotte straatlantaarn?
U kunt met al uw meldingen, vragen en opmerkingen over het onderhoud van de openbare ruimte terecht bij het Publieksbureau. Het centrale telefoonnummer wordt 0313.481390. Uw melding wordt vastgelegd in onze administratie. De gemeente kan door deze gegevens vast te leggen, de opvolging van uw melding beter controleren. Natuurlijk kunt u uw melding ook via de mail info@doesburg.nl , via de post versturen of mondeling doorgeven bij het Publieksbureau.
Het Publieksbureau is bereikbaar van ma t/m do 08.30 - 14.30 uur. Vrijdag van 08.30 12.00 uur.