Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

datum: 6 februari 2006

Verkeerscommissie van basisschool presenteert onderzoeksplan

Afgelopen periode heeft de verkeerscommissie van basisschool de Zonnewijzer haar onderzoek naar de verkeersonveilige situaties rond de basisscholen De Zonnewijzer, De Achtbaan en de Kameleon in Zielhorst afgerond. De verkeerscommissie, bestaande uit een groep ouders, biedt op woensdag 8 februari haar onderzoeksrapport aan wethouder Gerda Eerdmans van Onderwijs aan. Deze overhandiging vindt plaats bij wijkcentrum het Middelpunt, Spinetpad 2 om 16.00 uur.

Het programma van de overhandiging ziet er als volgt uit: 15.30 uur verzamelen bij wijkcentrum het Middelpunt 15.45 uur op locatie Stradivariusstraat
16.00 uur startsein wethouder Gerda Eerdmans (Onderwijs) 16.15 uur afsluiting

De verkeerssituatie rondom scholen in Zielhorst was voor de ouders van basisschool de Zonnewijzer een aantal jaar geleden aanleiding om een verkeerscommissie op te richten. Deze verkeerscommissie heeft, met steun van de gemeente, een onderzoek gedaan dat een totaalbeeld geeft van de verkeerssituatie rond de drie scholen en verkeersgevaarlijke punten op de schoolroutes. Het onderzoek is gedaan middels een enquête onder ouders en leerlingen van de betreffende scholen waarin zij gevraagd zijn naar hun mening over de verkeersveiligheid van de school-thuisroute.

De pers is van harte welkom om de aftrap bij te wonen. Het onderzoeksrapport wordt ter plekke aan de pers overhandigd.

Informatie: Faouzzia Zaghdoud, communicatieadviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) gemeente Amersfoort, telefoon 033 469 47 82 of e-mail f.zaghdoud@amersfoort.nl.

---- --