Gemeente Geldermalsen

Actualisering behoeftenonderzoek buitensportverenigingen

8 februari 2006 - Eind 2001/begin 2002 heeft het ingenieursbureau Oranjewoud in opdracht van de gemeente Geldermalsen een onderzoek gedaan naar de ruimtelijke behoeften tot 2006 van de in deze gemeente aanwezige zeven buitensportverenigingen. De uitkomsten van dit onderzoek en een daaraan gekoppeld raadsbesluit van februari 2002 hebben vervolgens de afgelopen jaren geresulteerd in het realiseren of in gang zetten van de volgende projecten:

* aanleg twee kunstgrasvelden voor de Christelijke Korfbal Vereniging Animo, Geldermalsen;

* aanleg van een wetraveld voor voetbalvereniging GVV, Geldermalsen;
* uitbreiding van het sportcomplex van de voetbalvereniging Beesd met één veld; en

* uitbreiding van het sportcomplex van de voetbalvereniging MVV58 Meterenmet één veld.

Nieuwe ontwikkelingen maken het noodzakelijk dat het behoeftenonderzoek wordt geactualiseerd om vervolgens mede als uitgangspunt te dienen voor de nieuwe bestuursperiode 2006-2010. Het gaat hierbij ondermeer om:

* een verzoek van de Hockeyvereniging Geldermalsen tot uitbreiding van het bestaande kunstgrasveld vanwege een forse groei van het aantal jeugdleden;

* een verzoek van de voetbalvereniging Tricht om onderzoek te doen naar de mogelijkheid om op het bestaande sportcomplex het aantal velden uit te breiden van drie naar vier, eveneens vanwege een groei van het aantal jeugdleden;

* de constatering van voetbalvereniging Beesd dat - gezien het groeiende aantal leden - de gerealiseerde uitbreiding met één veld wellicht niet voldoende is.

Het bureau Oranjewoud zal op korte termijn met het onderzoek onder alle buitensportverenigingen beginnen. Parallel daaraan zal ook worden gekeken naar de leeftijdontwikkeling in de gemeente, de effecten van woningbouwprogrammering, regionale ontwikkelingen en landelijke ontwikkelingen binnen het voetbal, hockey en korfbal.