Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

8 februari 2006

Borculo - verdachten openlijke geweldpleging aangehouden

De politie Berkelland heeft afgelopen week een onderzoek naar openlijke geweldpleging afgerond. Drie verdachten uit Borculo (20, 20 en 19) zijn aangehouden en bekenden hun aandeel in de vernieling van een fiets en een beveiligingscamera. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De drie, waarvan één in alle vroegte van zijn bed werd gelicht, werden aangehouden voor onder meer de vernieling van een fiets bij het gemeentehuis in Borculo en de vernieling van een bewakingscamera aan dit pand. De vernielingen vonden op verschillenden dagen in november van het afgelopen jaar plaats. De 19-jarige is voor het onderzoek nog in verzekering gesteld. In afwachting van de justitiële afhandeling zijn de verdachten weer in vrijheid gesteld.

Ulft - Verdachte aangehouden voor diefstal leuning en poorten van stuw

De politie heeft dinsdag een 22-jarige man uit Ulft aangehouden voor de diefstal van de roestvrijstalen leuning, zeven roestvrijstalen poorten en twee zogenaamde pashekken vanaf de stuw in de Oude IJssel nabij de Oversluis weggenomen. De diefstal vond afgelopen weekend plaats en werd maandag ontdekt. Aan de hand van het ingestelde politieonderzoek kon de verdachte worden aangehouden en werden de gestolen spullen teruggevonden in een schuur. Hij is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet. De reparatie loopt in de duizenden euro's.

Halle - Hennepkwekerij ontdekt bij schuurbrand

In een schuur bij een pand aan de Nicolaasweg is dinsdagmiddag (7/2) rond 14.00 uur brand ontstaan. Tijdens de bluswerkzaamheden werd in de schuur een hennepkwekerij ontdekt. Mogelijk dat de brand in de kwekerij is ontstaan. De gehele inventaris van de schuur werd door de brand verwoest. In de schuur stonden vijf varkens, waarvan de oormerken verwijderd waren. De varkens hebben de brand overleefd. De AID stelt een nader onderzoek in. De 65-jarige eigenaar van de schuur is aangehouden en in verband met het onderzoek in verzekering gesteld.

Borculo - Dronken en zonder rijbewijs

De politie heeft dinsdagavond (7/2) op de Eikenlaan een 42-jarige automobilist uit Neede aangehouden die onder invloed in zijn auto reed en bovendien niet in het bezit is van een rijbewijs. De politie controleerde de man rond 18.20 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een 1,1 prom. Hij bleek bovendien geen geldig rijbewijs te hebben. De politie maakte proces-verbaal op.

Groenlo - Bumperklever onder invloed

Een 37-jarige automobilist uit Gescher (D), die zich dinsdag (7/2) schuldig had gemaakt aan het zogeheten bumper kleven, bleek onder invloed van alcohol te zijn. De politie kreeg rond 21.00 uur melding dat een Duitse auto zich tussen Eibergen en Groenlo aan bumper kleven schuldig maakte. De politie kreeg het kenteken door en hield de man op de Twenteroute aan. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies op het politiebureau in Winterswijk 1,7 prom. De politie maakte proces-verbaal op.

Winterswijk - Duitse automobilist onder invloed

De politie heeft dinsdagmiddag (7/2) op de Misterweg een 50-jarige automobilist uit Essen (D) aangehouden die onder invloed van alcohol was. De politie trof de man rond 13.05 uur aan terwijl hij een flesje alcohol aan het drinken was. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,69. De politie maakte proces-verbaal op.

Winterswijk - Hennepkwekerij in woning

Agenten hebben dinsdagmiddag (7/2) bij een politieonderzoek in een woning aan de Spreeuwstraat een hennepkwekerij met 408 planten aangetroffen. De politie onderzocht de woning na een tip. De planten en toebehoren, zoals ventilatoren en filters werden in beslag genomen en zullen vernietigd worden. Er werd nog niemand aangehouden.

Borculo - Gesnapt met radardetector

Een 60-jarige automobilist uit Borculo kreeg dinsdagmiddag (7/2) twee bekeuringen. De man reed op de Ruurloseweg met een snelheid van 70 km. Hier mag men 50 km rijden. Bij controle in de auto bleek de man een radardetector in zijn auto had. De detector werd in beslag genomen. De man kreeg een boete voor te hard rijden en voor de detector.

Braamt - Boetes bij controle

Agenten van het politieteam Monterferland hebben dinsdagmorgen (7/2) een controle gehouden op de Wijnbergseweg ter hoogte van Stroombroek. Hierbij werd bekeurd voor de volgende zaken: 2x niet dragen van de autogordel, 3x niet kunnen tonen rijbewijs, 1x niet kunnen tonen kentekenbewijs en 1x verlopen APK.

Aalten - Vier jongeren aangehouden voor vernielingen Afgelopen woensdag (1/2), werd door buurtbewoners 's nachts om 02.50 uur gebeld naar de politie met de melding dat er vernielingen werden gepleegd in enkele nieuwbouwwoningen aan de Brederostraat in Aalten. Toen de politie arriveerde, waren de daders al "gevlogen". Vlakbij een vernielde ruit van een woning lag een mobieltje en dat bracht de politie op het spoor van 4 jongens. De jongens, tussen 16 en 18 jaar oud, uit 2 Aalten, Bredevoort en Miste, bleken na een verjaardagsfeestje het leuk te vinden om ruiten van een schaftkeet en ruiten van een bijna opgeleverde woning te vernielen. Ook werd nog geprobeerd een pas gemetselde muur in een woning omver te trappen. Alle vier jongens zijn na verhoor kort ingesloten en mochten na afloop naar huis. De zaak wordt voorgelegd aan Justitie en de schade ongeveer E 600,- wordt verhaald op de jongens.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --