Gemeente Oisterwijk

herinrichting Voorste Stroom
08-02-2006
Informatieavond herinrichting Voorste Stroom

Plannen

Waterschap De Dommel wil de Voorste Stroom en de directe omgeving gaan herinrichten. De huidige inrichting van de beek en de oevers voldoen nu niet aan de eisen die het waterschap stelt. Het doel is namelijk om een Voorste Stroom te ontwikkelen waarin veel karakteristieke vissoorten leven en zich verplaatsen om eitjes te leggen in bovenstroomse gebieden. Dit is nu niet mogelijk omdat er stuwen in de beek liggen.

Daarnaast is het slib in de beek, door de vroegere textielindustrie, erg vervuild. Het waterschap gaat deze vervuilde waterbodem verwijderen en de beek herinrichten waardoor deze interessanter wordt voor landdieren en waterdieren.

Informatieavond

Samen met de gemeente Oisterwijk wordt een integraal inrichtingsplan gemaakt waarbij de zone langs de Voorste Stroom (o.a. het Lindepark) betrokken wordt. In een informatieavond zal het waterschap en de gemeente het hoe en waarom voor herinrichting toelichten en u informeren over de verdere planvorming. U bent van harte welkom op 13 februari in Hotel de Leijhof te Oisterwijk. De avond start om 20.00 uur en duurt ongeveer tot 21.30 uur.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl