Gemeente Hardenberg

Februari 2006 - Inloopbijeenkomst over woningbouwplan De Marke in Mariënberg

Inloopbijeenkomst over woningbouwplan De Marke in Mariënberg

Dinsdag 7 februari 2006

In Mariënberg worden in het woningbouwplan De Marke 23 nieuwe woningen gebouwd. Het Hardenbergse college van burgemeester en wethouders. De inspraakperiode voor het ontwerp-bestemmingsplan gaat op 9 februari van start. Diezelfde dag vindt een inloopbijeenkomst over het plan plaats.

Woningbouwplan De Marke ligt ten noordoosten van Mariënberg. Het woningbouwplan grenst aan de spoorlijn Emmen-Zwolle en is aan drie zijden omringd door bestaande straten. De woningen in het nieuwe plan worden georiënteerd op de bestaande straten. De groenstrook langs het spoor wordt in verband met geluidsnormen niet bebouwd en vormt straks de nieuwe dorpsrand van Mariënberg. Het woningbouwplan sluit zoveel mogelijk aan op de bestaande bebouwing. Er is nadrukkelijk rekening gehouden met de identiteit van Mariënberg en er is ingespeeld op het kampenlandschap van Mariënberg.

Het woningbouwplan maakt de bouw van 23 woningen mogelijk. Het voorlopige bouwprogramma gaat uit van negen 3-onder-1-kapwoningen, zes 2-onder-1-kapwoningen en acht vrijstaande woningen. De plannen sluiten aan bij het in woonplan van de gemeente Hardenberg, waarin gesteld wordt dat woningbouw in Mariënberg vooral gericht moet zijn op de lokale behoefte van vooral jongeren en ouderen.

Op 9 februari start de inspraakprocedure voor het woningbouwplan. Het plan ligt vanaf dan gedurende zes weken ter inzage bij het Loket Bouwen & Wonen in het gemeentehuis in Hardenberg. Op 9 februari vindt in zaal Den Mariënberger (zaal Binnenmars) aan de Nieuwewijk in Mariënberg tussen 17.00 uur en 19.00 uur een inloopbijeenkomst plaats over het woningbouwplan. Tijdens die inloopbijeenkomst zijn de plannen in te zien en zijn medewerkers van de gemeente Hardenberg aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden.