Gemeente Tilburg

9-2-2006
Kookles in de Poorten voor kinderen van groep 7 Els Aarts: "kinderen enthousiast maken voor groenten en fruit voorkomt overgewic

Op donderdag 9 februari gaat wethouder van Volksgezondheid Els Aarts-Engbers op bezoek bij het project Kinderkoken in wijkcentrum de Poorten. Ze zal, samen met de kinderen die hebben gekookt, genieten van een driegangenmenu met veel groenten en fruit. Het Kinderkoken maakt onderdeel uit van het project 'move your heart, eat smart' van de GGD Hart voor Brabant.

In Tilburg doen drie basisscholen mee met het nieuwe project, namelijk de Vijfhoeven, de Hasselt en 't Goirke. De leerkracht van groep 7 geeft vier lessen over groenten en fruit. En de kinderen gaan drie keer koken in de keuken van het wijkcentrum, onder leiding van kookdocenten. Zo wil men hen enthousiast maken voor koken, en voor groenten en fruit, én hen laten proeven hoe lekker groenten en fruit kunnen worden klaargemaakt.

Het kinderkoken is één van de activiteiten van de voedingscampagne Move your heart, eat smart. Dit is een gezamenlijke campagne van GGD West-Brabant en GGD Hart voor Brabant, gericht op een gezonder voedings- en bewegingspatroon van jongeren van 0-19 jaar. Met deze campagne zetten de twee GGD-en alles op alles om het groeiend probleem overgewicht een halt toe te roepen. Op www.moveyourheart.nl is meer informatie over deze activiteiten te vinden.

Els Aarts is op 9 februari om 10.30 uur aanwezig in wijkcentrum de Poorten en krijgt informatie over het project en over de gezonde samenwerking tussen GGD en de Twern.
Tijdens de kookles maken de kinderen een driegangen menu klaar waarin veel groenten en fruit zijn verwerkt. Om 11.15 uur gaat de wethouder met de kinderen samen aan tafel.