Skype en Intel zorgen ervoor dat mensen op nieuwe en betere manieren via Internet kunnen communiceren

Voor het eerst kosteloze conference calls met 10 personen, nu beschikbaar op PC's met een Intel dual-core processor

Kontich, 9 februari 2006 - Skype, het wereldwijde internetcommunicatiebedrijf, en Intel werken samen aan een verdere integratie van internetcommunicatie in het dagelijkse computergebruik. De bedrijven werken gezamenlijk aan de optimalisatie van Skype voor PC's die gebaseerd zijn op Intel dual-core processors. Ook zullen zij de mogelijkheden voor video- en spraakcommunicatie via Internet verder uitbreiden, zodat zowel consumenten als zakelijke gebruikers de beschikking krijgen over betere en uitgebreide communicatie¬mogelijkheden.

Het eerste concrete resultaat van de gezamenlijke inspanningen van Intel en Skype is de mogelijkheid om via Skype 2.0 gratis conference calls te houden met maximaal tien personen. Het is voor het eerst dat dit via internettelefonie mogelijk is. Deze nieuwe functie is nu beschikbaar voor consumenten en zakelijke gebruikers met laptops gebaseerd op Intel Centrino® Duo mobiele technologie en desktop PC's gebaseerd op Intel® Pentium® D processors, Pentium Extreme Edition processors en de onlangs geïntroduceerde Intel® Viiv(tm) technologie.

Beide bedrijven zijn van plan om nog meer functionele uitbreidingen en optimalisaties voor Intels dual-core processors te ontwikkelen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de hoge doorvoersnelheid en de mogelijkheden voor gelijktijdige verwerking van Intels dual-core processorarchitectuur. Later dit jaar zal Skype videotelefonie bieden, geoptimaliseerd voor Intel dual-core technologie. Dit betekent dat miljoenen gebruikers met Intel-processors dan gratis videogesprekken kunnen voeren via Skype, met hoge prestaties en een hoge beeld- en geluidkwaliteit. Intel en Skype gaan er ook voor zorgen dat Skype naadloos werkt over verschillende op Intel gebaseerde platforms en netwerkomgevingen, waaronder handheld computers, WiFi en en WiMAX draadloze netwerken.

"We willen communicatie via internet gemakkelijk en toegankelijk maken", zegt Henry Gomez, general manager van Skype North America. "Dankzij dit partnerschap met Intel kunnen we ervoor zorgen dat Skype beter presteert dan andere toepassingen voor internetcommunicatie, en zo het gebruik door zowel consumenten als bij bedrijven stimuleren."

"Intel ziet de PC als een tool voor communicatie en samenwerking met anderen, voor zowel consumenten als voor zakelijke gebruikers", zegt Robert B. Crooke, vice president en general manager van Intels Business Client Group. "Skype brengt ons deze mogelijkheden en met behulp van Intel dual-core processors is het nu mogelijk om Skype-conferenties met maximaal tien deelnemers op te zetten met een hoge kwaliteit, zowel op laptops als op desktop PC's. We zullen blijven samenwerken om onze toekomstige PC-technologieën af te stemmen op het groeiende aanbod aan functies van Skype."

Over Skype
Skype, 's werelds snelst groeiende dienst voor internetcommunicatie, maakt het mogelijk om overal ter wereld onbeperkt gratis telefoongesprekken te voeren. Skype is beschikbaar in 27 talen en wordt in bijna ieder land ter wereld gebruikt. Skype haalt omzet uit zijn aanbod van premium diensten, zoals het maken en ontvangen van gesprekken naar en van vaste en mobiele telefoons, voice mail en het automatisch doorschakelen van gesprekken. Skype werkt samen met een snel groeiend netwerk van hardware- en softwareleveranciers.