Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 09-02-2006

Bromfietser gewond bij ongeval
EMMEN Woensdagmiddag is een 24-jarige man uit Emmen gewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed op zijn bromfiets over de Stationsstraat in de richting van de Boslaan. Bij de Kolhoopstraat stak een 18-jarige fietser uit Nieuw Amsterdam via het zebrapad de Stationsstraat over. De twee kwamen met elkaar in botsing en kwamen te vallen. De bromfietser is met een dubbele beenbreuk naar het Scheperziekenhuis gebracht. 06-112008)

Met verdachte spullen aangehouden
MEPPEL Woensdagnacht zagen agenten op de Abel Tasmanstraat een auto rijden die zij even wilden controleren. Voordat het zover kwam sprongen de twee inzittenden eruit en renden weg. De bestuurder, een 22-jarige man uit Meppel, kon na enkele meters worden staande gehouden. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben en zijn APK was verlopen. Daarnaast lag de auto vol met eet- en drinkwaar. Een aantal kratten bier, enkele dozen chips en chocola, waarvan de herkomst niet kon worden aangegeven. De man is vervolgens aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten. (06-112089)

Politie houdt verdachte vernieling aan
ASSEN Woensdagnacht kreeg de politie een melding dat er ruiten zouden worden vernield in de Singelpassage, met het signalement van de dader erbij. Ter plekke bleken zes ruitjes van een voordeur te zijn kapotgeslagen. De verdachte die aan het signalement voldeed werd in de buurt aangetroffen en aangehouden. Dit betreft een 23-jarige man uit Assen. Hij is ingesloten in afwachting van verhoor. Hij kan een dagvaarding tegemoet zien en een rekening van de schade. (06-112090)

Voetganger van de autoweg gehaald
BORGER Woensdagavond kreeg de politie een telefoontje dat er een man op de N34 zou lopen bij Borger. Agenten die ter plaatse gingen troffen de man, een 40-jarige man uit Stadskanaal, lopend op de autoweg aan. De man, die psychisch niet in orde bleek, is aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar wordt donderdag bekeken hoe deze man het best geholpen kan worden. (06-112072)

De politie controleert
HOOGEVEEN Woensdagmiddag en avond heeft de politie op meerdere plekken in Hoogeveen een verkeerscontrole gehouden. In totaal 280 bestuurders hebben een blaastest afgelegd. Dat leverde geen overtredingen op. Daarnaast zijn 14 bekeuringen uitgedeeld voor onjuiste verlichting of bromfietsen die niet aan de eisen voldeden. (06-112058)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875.