Ingezonden persbericht


donderdag 9 februari 2006

----------
Deze week (week 6 ) in FEM Business:

Fusie Nuon en Essent in de maak
Ze houden het nog geheim, maar de twee grootste spelers in de energiemarkt denken dat een fusie het antwoord is op de voorgenomen splitsing van hun netwerkbedrijven. Diverse betrouwbare bronnen bevestigen dat Nuon en Essent een fusie onderzoeken. Het Kamerdebat over de splitsing begint komende week, en de splitsing lijkt onvermijdelijk. Op aanvraag sturen wij U een pdf-bestand van het artikel

Nederlandse uitgevers bang voor Google
Uitgevers in Nederland en elders beschuldigen Google van diefstal. Maar die vijandigheid komt voort uit angst voor verlies van hun handel. Negen van de tien internetgebruikers in Nederland surfen met Google. De Amerikaanse zoekmachinegigant ontwikkelt steeds meer nieuwe diensten, en gaat nu zelfs al het nieuws en miljoenen boeken doorzoekbaar maken. Traditionele uitgevers zetten er nog te weinig tegenover.

Medische toppers in Brabant-valley
Er wordt best geïnnoveerd in Nederland, bijvoorbeeld in de medische industrie. Opvallend veel producenten van geneesmiddelen en zorgapparatuur zitten in Brabant. Niet zozeer Philips of Organon, maar vooral kleinere en jongere bedrijven, vaak spin-offs van de groten.

Aarnout Loudon stapt op en vertelt
De oud-topman van Akzo staat nog even op de vijfde plaats van de Top 100 machtigen. Maar hij legt steeds meer functies neer. Loudon over de toenemende macht van de aandeelhouders : "It's a fact of life." De Angelsaksische mores zijn hem alleen niet altijd even lief.

meer informatie: Mike Ackermans 06 51 81 38 81

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

Meer informatie: 020 - 515 98 52 / 06-51813881