Symantec kondigt genesis aan: nieuwe beveiligingsservice voor consumenten

Symantec

Gestroomlijnde beveiliging met on-line backup en gedragsherkenning kwaadaardige code

LEIDEN 8 februari, 2006 -

Symantec maakt bekend dat het bedrijf werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe beveiligingsservice voor Windows Vista en Windows XP. Dit state-of-the-art consumentenproduct met de werknaam Genesis komt in het najaar op de markt en is een gestroomlijnde beveiligingsoplossing voor continue en up-to-date beveiliging. Genesis integreert de beproefde beveiliging- en pc-optimalisatietechnologie van Norton met een speciale on-line back-upfunctionaliteit en innovatieve, gepatenteerde gedragsherkenningstechnologie voor nieuwe internetbedreigingen als phishing en online fraude.

Door deze nieuwe service van Symantec kunnen consumenten zorgeloos en in alle vrijheid hun on-line activiteiten uitvoeren. Deze uitgebreide beveiligingsoplossing heeft een eenvoudige interface en biedt bescherming op de volgende terreinen:

Beveiliging voor online winkelen en bankieren
Genesis maakt gebruikt van de zogenaamde zero-hour threat technologyvan Whole Security. Deze nieuwe gepatenteerde technologie biedt bescherming tegen nieuwe vormen van crimeware, phishing en frauduleuze websites waarmee getracht wordt persoonlijke en financiële gegevens van gebruikers te ontfutselen. De extra beveiligingslaag die deze technologie biedt, werkt niet op basis van signaturen maar op basis van gedrag. Hierdoor kan kwaadaardige code die bedoeld is om persoonlijke gegevens te stelen, eenvoudig worden onderschept.

Continue pc-bescherming voor surfen, e-mail en instant messaging Genesis gebruikt beproefde antispyware-, antivirus-, firewall- en inbraakpreventietechnologie van de diverse Norton-producten. Hierdoor wordt het computersysteem beveiligd tegen virussen, wormen, spyware en andere belangrijke beveiligingsrisicos. Het programma wordt voortdurend en automatisch bijgewerkt.

Bescherming van waardevolle fotos en belangrijke bestanden via online back-up
Persoonlijke gegevens worden beschermd tegen verlies doordat Genesis automatisch back-ups maakt van digitale bestanden. Genesis is in staat zelf verschillende belangrijke categorieën te herkennen, zoals vakantiefotos, financiële overzichten of andere waardevolle bestanden en maakt geregeld en automatisch een back-up van deze bestanden op een speciale on-line site.

Zorgt voor optimale prestaties van pcs
Op het gebied van pc-optimalisatie heeft Symantec de afgelopen twintig jaar zijn sporen verdiend met Norton SystemWorks. Deze technologie wordt ook in Genesis gebruikt om het computersysteem goed te laten functioneren. Geregeld en automatisch worden op de achtergrond essentiële optimalisatie- en opschoningstaken uitgevoerd. Consumenten worden op het internet al lang niet meer alleen geconfronteerd met virussen die zich razendsnel verspreiden. Zij kunnen intussen ook het slachtoffer worden van doelgerichte aanvallen op persoonlijke en vertrouwelijke gegevens, aldus Enrique Salem, Senior Vice Vresident Products & Solutions bij Symantec. Het soort risicos dat consumenten lopen, verandert en hiermee veranderen ook hun eisen. Zij willen één eenvoudige oplossing waar ze verder geen omkijken naar hebben. Genesis is volgens ons het ideale product voor de eisen van deze tijd.

Beschikbaarheid
Genesis is komend najaar beschikbaar voor consumenten onder de vertrouwde merknaam Norton. Genesis is geschikt voor Windows XP en Windows Vista. De prijs van het product wordt bij de lancering bekendgemaakt. Een doorlopend abonnement is inclusief alle updates. Ook is een vaste hoeveelheid on-line opslagruimte voor back-upgegevens bij de prijs inbegrepen.
Op de Symantec-website (http://www.symantec.nl) kan men meer informatie vinden over de Norton consumentenproducten van Symantec die nu beschikbaar zijn voor beveiliging op het gebied van internetbedreigingen, online transacties, pc-optimalisatie en het maken van back-ups (zoals Norton Internet Security, Norton SystemWorks en Norton Ghost).

---

Over Symantec
Symantec is wereldwijd leider in oplossingen voor bedrijven en particulieren op het gebied van de beveiliging, beschikbaarheid en integriteit van informatie. Naast het hoofdkantoor in Cupertino, Californië, beschikt het bedrijf over vestigingen in ruim 40 landen. Meer informatie is te vinden op de website: www.symantec.nl.

Voor meer informatie (niet ter publicatie):
Mascha Monasso
Symantec Corporation
071 - 408 3188
mascha_monasso@symantec.com

Vries Strookman
Pleon voor Symantec
020 - 487 4000
vries.strookman@pleon.com

OPMERKING VOOR PERS: meer informatie over Symantec en de Symantec-producten vindt u in de nieuwssectie van Symantec op http://www.symantec.nl.

Symantec, het Symantec-logo, VERITAS en het VERITAS-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Symantec Corporation of een van haar partners in de Verenigde Staten en bepaalde andere landen. Andere bedrijfs- en productnamen kunnen handelsmerken of geregistreerde handelsmerken zijn van de respectieve bedrijven en worden als zodanig erkend.

PROSPECTIEVE STATEMENTS:

Dit persbericht bevat prospectieve statements in de betekenis van de federale beveiligingwetgeving van de Verenigde Staten, inclusief vooruitzichten ten aanzien van de voltrekking van de overname van IMlogic door Symantec en de integratie van de producten en technologieën van IMlogic in de producten en oplossingen van Symantec. Dit kan bekende en onbekende risicos en onzekerheden met zich mee brengen, waardoor werkelijke resultaten wezenlijk kunnen afwijken van de resultaten zoals die in dit persbericht worden beschreven of geïmpliceerd. De risicofactoren zijn onder andere het voldoen aan de afsluitende voorwaarden voor de transactie, onze mogelijkheid om de gefuseerde bedrijven en technologieën succesvol te integreren, en de vraag van klanten naar de technologieën en het geïntegreerde productaanbod. Werkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van de resultaten in de prospectieve statements in dit persbericht. Aanvullende informatie over deze en andere risicofactoren kunt u vinden in de sectie Risk Factors van de Amerikaanse formulieren 10-K en 10-Q die onlangs door Symantec zijn ingediend. Symantec is niet verplicht om eventuele prospectieve statements in dit persbericht bij te werken.