Aladdin sluit OEM-overeenkomst met RSA Security

IJsselstein, 9 februari 2006 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content heeft een OEM-overeenkomst gesloten met RSA Security. De technologie van Aladdin's eToken, een elektronische USB-sleutel voor veilige opslag van wachtwoorden, wordt geïntegreerd in RSA's nieuwe SecurIDauthenticator.

De SecurIDauthenticator is gebaseerd op een standaard Javacard platform en combineert het gemak van een draagbare plug-and-play USB met de veilige opslag van digitale documenten en wachtwoorden. De OEM-overeenkomst is de tweede fase in het partnership tussen Aladdin en RSA. Eerder sloten beide partijen al een licentie-overeenkomst waarbij Aladdin gebruiksrechten toekende aan RSA Security voor een tweetal patenten die betrekking hebben op zijn USB Token-technologie. Het eerste resultaat hiervan: de SecurIDauthenticator, is nu beschikbaar.

Leedor Agam, vice president business development bij Aladdin: "Het afgelopen jaar hebben we actief geïnvesteerd in de strategische samenwerking met RSA Security. We zijn verheugd dit te kunnen bezegelen met een OEM-overeenkomst. Deze uitbreiding van de samenwerking met RSA versterkt onze positie als leverancier in de snelgroeiende markt voor authenticatie-oplossingen."

"Als wereldwijd leverancier van authenticatie-oplossingen bieden we onze klanten veel flexibiliteit en een brede keus in two-factor authenticatie", vertelt Derek Brink, vice president corporate development bij RSA Security. "Door de OEM-relatie met Aladdin en de technische know-how die zij in huis hebben, kunnen we onze authenticatie-oplossingen nog verder uitbreiden."

Over RSA Security
RSA Security Inc. is expert in het beschermen van online identiteiten en digitale informatie. Het bedrijf is de uitvinder van de core beveiligingstechnologieën voor het internet en marktleider op het gebied van sterke authenticatie en encryptie waarmee de identiteiten van miljoenen gebruikers en de transacties die zij uitvoeren worden beveiligd. RSA Security's portfolio van identity & access management-oplossingen, helpt ondernemingen bij het bepalen van 'wie is wie' online en welke rechten men heeft. RSA Security heeft wereldwijd 20.000 klanten en samenwerkingsverbanden met meer dan 1.000 technologie- en integratiepartners.