Schaatsen.blog.nl: de plek, waar Nederlanders mee doen met Turijn

AMSTELVEEN, 20060209 -- Vandaag, 9 februari 2006, lanceert www.blog.nl een professionele weblog over schaatsen. Met de Olympische Winterspelen voor de deur valt er de komende weken veel te schrijven over het Nederlandse schaatsen. Wedstrijdverslagen, analyses, foto's, commentaren en voorspellingen maken deze weblog het bekijken meer dan waard. Schaatsen.blog.nl is tijdens de Olympische Spelen bovendien de plaats, waar alle Nederlanders hun enthousiasme of teleurstelling kwijt kunnen. Een weblog is bij uitstek de plaats, waar iedereen mee kan doen. En zoveel Nederlanders, zoveel meningen. Op zeer eenvoudige wijze kunnen reacties op een bericht worden geplaatst. De lezer kan direct bijdragen aan de discussie.


De redactie is in handen van Judith Snijders, een freelance journaliste, afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor journalistiek in Tilburg. Zij schrijft o.a. voor de jongerenbladen Break Out en Peper en de voetbalclub Willem II. Judith is vanaf haar geboorte bezeten van de schaatssport en volgt de ontwikkelingen in de schaatssport tot in detail.

De afgelopen weken heeft de blog proef gedraaid met berichten als:
"Wie o wie draagt de vlag in Turijn"; "Prognose wetenschappers: twee keer Nederlands goud"; "Pechstein is bang voor Groenewold"; "Ids de analyticus" en "Ritsma toch naar Spelen".

Schaatsen.blog.nl maakt deel uit van het netwerk www.blog.nl, dat in juni 2005 van start ging. De afgelopen maanden zijn professionele blogs gelanceerd over dieet/voeding, games, jongeren, nederpop, voetbal, vrouw, wielrennen en zappen.
Andere themablogs zijn in voorbereiding. Alle themablogs worden door professionele journalisten geschreven.

Ter informatie:Een weblog bestaat uit actuele berichten, die in chronologische volgorde worden gepresenteerd. Allerlei onderwerpen worden dagelijks belicht en van commentaar voorzien. Op zeer eenvoudige wijze kunnen reacties op een bericht worden geplaatst. Iedere geïnteresseerde kan daardoor direct bijdragen aan de discussie, waardoor een platform ontstaat voor en door geïnteresseerden in het thema van de weblog.