Partij van de Arbeid


Den Haag, 7 februari 2006


Partij van de Arbeid viert 60-jarig bestaan


Op 9 februari 1946 werd de Partij van de Arbeid opgericht. De partij viert dit heugelijke feit zaterdag 11 februari in de Beurs van Berlage in Amsterdam en geeft hiermee ook de officiële aftrap van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart aanstaande.


Deze dag wordt gevuld met muziek, cabaret, ontmoetingen met (oud) politici, lezingen acts en toespraken van onder anderen de Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb, partijleider Wouter Bos, voorzitter Michiel van Hulten en de Vlaamse minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke kansen, Kathleen van Brempt.


Het middagprogramma begint om 13.00 uur met muziek. Om 13.45 uur spreekt Ahmed Aboutaleb de Wibautlezing uit.


Vanaf 14.30 uur lopen er in verschillende zalen tegelijkertijd diverse programma's.
Zoals het ophalen van de geschiedenis van de Partij van de Arbeid door PvdA-kopstukken. Tijdens het middagprogramma en het avondprogramma, zijn er toneelacts en optredens van bekende acteurs en schrijvers en draaien er non-stop films, zoals De Keuken van Kok en Den Uyl en de Vaandeldragers.


Ter gelegenheid van deze bijzondere dag zal de partijvoorzitter aan vier leden van het eerste uur een speciaal ontworpen speld uitreiken. Al degenen die 60 jaar lid zijn van de PvdA zullen deze speld een dezer dagen ontvangen uit handen van hun lokale lijsttrekkers.


Om 15.45 uur houden Wouter Bos en Michiel van Hulten een persconferentie over de PvdA campagne bij de gemeenteraadsverkiezingen. Partijvoorzitter Michiel van Hulten spreekt om 16.45 uur onder meer over 60 jaar PvdA. Het middagprogramma eindigt om 17.45 uur.


De deuren van de grote zaal gaan om 19.00 uur weer open voor het avondprogramma, dat een half uur later begint met een toespraak van de Vlaamse minister Kathleen van Brempt over het openbaarvervoersbeleid in België. Aansluitend spreekt Wouter Bos. In zijn speech gaat hij onder meer in op wat de kabinetten Balkenende betekend hebben voor gemeenten in Nederland.


De avond wordt verder gevuld met onder meer de verkiezing van het beste lokale verkiezingsprogramma en een debat met PvdA oud-voorzitters over de rol en functie van politieke partijen als instituut in de Nederlandse samenleving. Ook onder anderen Vera Keur van de VARA en Agnes Jongerius van de FNV nemen deel aan het debat.


Vanaf 22.30 uur is er feest in de Beurszaal met muziek van Madhouse.