Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 11 februari

Alkmaar, 11-02-2006 o 14.05 uur

Aanrijding met letsel

De Cocksdorp, vrijdag 10 februari 2006

Op vrijdagmiddag omstreeks 14.50 uur raakte een 17-jarige jongen uit De Cocksdorp gewond bij aanrijding op de Postweg in zijn woonplaats. De jongen reed op een bromscooter over het fietspad toen er vanaf een erf een personenauto de weg op kwam draaien. Deze auto werd bestuurd door een 59-jarige man uit Den Burg. Bij de aanrijding die volgde liep de jongen een zwaar gekneusde knie op. Hij werd per ambulance vervoerd naar de huisartsenpost.

Noord-Scharwoude, vrijdag 10 februari 2006

Op vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur vond er op de kruising Hulststraat-Seringenstraat in Noord-Scharwoude een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets waarbij de bromfietser, een 22-jarige man uit Zuid-Scharwoude gewond raakte. De man reed over de Seringenstraat en kreeg op de kruising geen voorrang van een 62-jarige vrouw uit Noord-Scharwoude die in haar auto over de Hulststraat aan kwam rijden. De bromfietser werd met een hersenschudding overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Rijbewijs ingevorderd

Petten, vrijdag 10 februari 2006

Op vrijdagmiddag omstreeks 16.25 uur zag de politie een motorfiets rijden op het parkeerterrein bij Camperduin. Om de bestuurder te controleren reed de politie naar hem toe. Hij ging er echter vandoor in de richting Petten waarbij de motor zelfs nog uitliep toen de politie al 150 km per uur reed. Uiteindelijk reed de motorrijder zich klem in een doodlopende straat in Petten. De verdachte, een 24-jarige man uit Groet, kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij had namelijk de maximum snelheid van 80 km op de Hondsbosschestraat met meer dan 50 km per uur overschreden.

Oeps, verkeerde eend

Heiloo, vrijdag 10 februari 2006

Op vrijdagavond deed een 26-jarige vrouw uit Heiloo aangifte van diefstal van haar Citroen AZ, een oud type lelijke eend. Bij navraag in de buurt bleek dat de auto was weggehaald door personeel van een garagebedrijf. Bij controle bij het bedrijf bleek de auto hier inderdaad te staan. Het ging om een foutje. Een andere eendenbezitter had namelijk de sleutels van zijn eend bij de garage af laten geven omdat de auto een servicebeurt moest hebben. Het garagepersoneel was de auto op gaan halen, maar had een verkeerde eend meegenomen. De contactsleutels bleken overigens uitstekend te passen.

Bromfietscontrole

Alkmaar, vrijdag 10 februari 2006

Op vrijdagmiddag werd een bromfietscontrole gehouden op de Frieseweg in Alkmaar. Hierbij kregen 28 bestuurders van bromfietsen een bekeuring. Er werd hoofdzakelijk geschreven voor het rijden op een opgevoerde bromfiets, veroorzaken van teveel geluid, slecht werkende remmen, en het niet dragen van een helm. Ook werden 7 automobilisten bekeurd. Ondermeer wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Op vrijdagavond werd een dergelijke controle gehouden op het Europaplein in Alkmaar. Hier werd 26 maal geschreven voor het rijden op een opgevoerde bromfiets, het niet voeren van verlichting en diverse technische gebreken. Tijdens de controle werden ook drie bestuurders van personenautos bekeurd omdat hun auto teveel lawaai veroorzaakte. Bij twee autos bleek de overschrijding zo groot te zijn dat de kentekenbewijzen werden ingenomen. De bestuurders kunnen deze terugkrijgen als het geluidsniveau van de autos weer is teruggebracht.

Alcoholcontrole

Den Helder, vrijdag 10 februari 2006

Op vrijdagavond werd omstreeks 21.30 uur een 22-jarige man uit Den Helder op een bromfiets gecontroleerd op de Ruygweg in zijn woonplaats. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 610 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal.

Medemblik, zaterdag 11 februari 2006

Op zaterdagmorgen omstreeks 03.00 uur werd op het Randmeer in Medemblik een 28-jarige man uit Opperdoes gecontroleerd in een personenauto. De man bleek 900 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is ruim vier maal het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had is zijn auto meegenomen. Deze kan hij terug krijgen na overdracht van het rijbewijs.

Vernieling: man aangehouden

Alkmaar, vrijdag 10 februari 2006

Op vrijdagavond omstreeks 22.00 uur meldde een bewoonster van de Jongkindlaan in Alkmaar dat bij haar woning ramen waren ingegooid. De vernielingen waren vermoedelijk gepleegd door een 33-jarige man uit Alkmaar die haar al enige tijd lastig viel. Op basis van een signalement trof de politie de man in de omgeving aan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor.

Flinke zak wiet

Alkmaar, vrijdag 10 februari 2006

Op vrijdagavond omstreeks 22.10 uur zag de politie een 21-jarige Alkmaarder lopen op de Voordam in zijn woonplaats. De man had een glas bier in zijn hand. Toen hij hiervoor een bekeuring kreeg en hij zich moest legitimeren, begon de man zich te verzetten. Hij werd aangehouden en gefouilleerd. Hierbij werd in zijn ja een flinke zak met wiet aangetroffen. De zak wiet werd in beslag genomen en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Computerapparatuur weggenomen uit bedrijfspanden

Hoorn-Zwaag, zaterdag 11 februari 2006

Tussen vrijdagavond 20.45 uur en zaterdagmorgen 00.10 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Scheerder in Hoorn. De daders kwamen binnen door met tegels ramen in te slaan. Uit het pand werden twee flatscreens meegenomen. Later in de nacht, omstreeks 05.10 uur, bleek nogmaals in hetzelfde pand te zijn ingebroken. Ook dit keer was de buit een flatscreen. Tussen 19.00 en 01.35 uur werd ook ingebroken in een pand aan De Marowijne in Zwaag. Ook hier kwamen de daders binnen door een raam in te slaan. Uit dit bedrijf werden drie computers ontvreemd.

Inbraak in woning

Heerhugowaard, zaterdag 11 februari 2006

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.00 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Plaetmanstraat in Heerhugowaard. De daders kwamen binnen door de achterdeur te forceren. De gehele woning werd doorzocht waarbij diverse goederen werden ontvreemd. Het ging daarbij ondermeer om sieraden, een digitale camera en een GSM. De inbraak moet hebben plaatsgevonden na vrijdagmorgen 10.15 uur.

Man aangehouden na belediging

Hoorn, zaterdag 11 februari 2006

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.50 uur werd een 43-jarige man uit Hoorn aangehouden op de West in Hoorn. De man had kort daarvoor een portier van een café met een GSM bekogeld en vervolgens in het gezicht gespuugd. Het Horeca-interventieteam van de politie (HIT) was direct ter plaatse en kon met behulp van de portier de man aanhouden en in de boeien doen. Hierbij maakte de man beledigende opmerking naar de politiemensen. De man werd voor verhoor afgevoerd naar het politiebureau. Naast een proces-verbaal krijgt de man ook een ontzegging voor de horecabedrijven in het centrum van Hoorn. Overigens heeft de verdachte zelf ook aangifte gedaan tegen de horecaportier die hem bij de aanhouding geschopt zou hebben.

Brand in horecabedrijf

Enkhuizen, zaterdag 11 februari 2006

Op zaterdagochtend omstreeks 04.30 uur ontdekte een politiepatrouille dat er rook kwam uit een horecabedrijf op de Paktuinen in Enkhuizen. De brandweer werd gewaarschuwd en deze kon het vuur blussen. Uit voorzorg werden de bewoners van een restaurant en de gasten van een hotel gewaarschuwd. Zij verlieten tijdelijk hun onderkomens. De brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Veelpleger aan de studie?

Alkmaar, zaterdag 11 februari 2006

Op zaterdagmorgen omstreeks 09.30 uur zag een medewerkster van een boekenwinkel aan de Kanaalkade te Alkmaar dat een man een Dikke van Dale (179 euro) uit de schappen pakte en hiermee de winkel uit probeerde te komen. Personeel van de winkel kond de man aanhouden en overdragen aan de politie. Het ging om een 44-jarige Alkmaarder die bekend staat als veelpleger. Als gevolg van de aanpak van veelplegers werd de man overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij in verzekering gesteld. De verdachte verklaarde gepakt te willen worden voor winkeldiefstal zodat hij in een hulpverleningstraject terecht kon komen. Of de Dikke van Dale voor eigen gebruik was is niet duidelijk geworden.

Diefstal auto

Sint Pancras, zaterdag 11 februari 2006

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd tussen 20.45 en 02.15 uur een personenauto ontvreemd vanaf het erf van een woning aan het Noordeinde in Sint Pancras. De eigenaar had zijn auto op het erf neergezet toen hij bij de bewoners op visite ging. Zijn jas had hij in de bijkeuken van de woning gehangen. De dief heeft de autosleutels uit de jas gehaald en is vervolgens met de auto weggereden. Het ging om een zwarte Mercedes 200C met kenteken LB-FH-74.

Laatst gewijzigd 11-02-2006 14:07 | © Politie Noord-Holland Noord |