Politie Drenthe

zondag

Assen, 12-02-2006

Politie neemt rijbewijzen in

ERM - Agenten van verkeershandhaving "Boetegeld = Sneu Geld"hebben zaterdagmiddag bij een laser snelheidscontrole op de N34 bij Erm twee rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die meer dan 50 kilometer boven de maximaal toegestane snelheid reden. Een 35 jarige man uit Musselkanaal kwam langs met 151 kilometer per uur en een 36 jarige bestuurder uit Lichtenvoorde bracht 153 kilometer per uur op de display van de lasergun. Ter plaatse mag maximaal 100 kilometer per uur gereden worden.

Navigatieapparatuur uit auto gestolen

ASSEN - Bij een inbraak in een auto, die geparkeerd stond aan de Hertekamp in Assen is zaterdagavond een navigatiesysteem ter waarde van 500 euro gestolen. Om in de auto te komen is aan de bestuurderskant een raam vernield.

Vrouwen beboet voor winkeldiefstal

ZUIDLAREN - De politie heeft zaterdagmiddag twee vrouwen van 30 en 35 jaar uit Sappemeer en Stadskanaal een boete opgelegd van 220 euro. De vrouwen waren door de eigenaar van een winkel aan de Stationsweg in Zuidlaren betrapt op de diefstal van kleding. De politie trof in een tas onder de kinderwagen van een van de vrouwen twee spijkerbroeken, een shirt en een shawl aan.

Auto's met verf bespoten

HOOGEVEEN - Onbekenden hebben zaterdagavond op de Kanaalweg in Hoogeveen meer dan tien auto's bespoten met verf. Op alle auto's waren de letters KR gespoten. Getuigen worden verzocht de politie te bellen.

HALT voor vernieling fietsen

WESTERBORK - De politie heeft na overleg met de ouders twee jongens van 15 en16 jaar uit Beilen doorgestuurd naar HALT voor een alternatieve straf. Beide knapen waren zaterdagnacht in het centrum van Westerbork betrapt toen ze bezig waren een fiets te vernielen.

Gewond bij verkeersongeval

NIEUWLANDE - Een 38 jarige automobilist uit Geesbrug is zondagmorgen met een gescheurde lip overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen nadat hij op de Akkerweg in Nieuwlande met zijn auto tegen een lantaarnpaal was gebotst. Volgens de man begon zijn auto plotselinge te slingeren, waarna hij de controle over het stuur verloor.

Bora gestolen

HOOGEVEEN - Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag een opvallende goudgele Volkswagen Bora gestolen van een parkeerplaats aan de Röntgenhof in Hoogeveen. De waarde van de auto wordt geschat op 10.000 euro.

Problemen bij eerste hulp

HOOGEVEEN - De politie heeft zich zaterdagmiddag bemiddeld om hulp te krijgen voor een 55 jarige Poolse vrouw die het slachtoffer was van een verkeersongeval. Na een aantal telefoontjes konden ze terecht bij de afdeling Spoedeisende hulp van het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen.

De vrouw was op het Schutsplein in Hoogeveen aangereden door nog onbekende automobilist toen ze om een uur of drie bij de Lidl een boodschappenkarretje wilde pakken. De vrouw kwam ten val en wist naar het huis haar schoonzoon te strompelen aan Het Haagje. Die is met haar naar de huisartsenpost gereden. Daar wilde men de vrouw wel hulp verlenen maar pas na een aanbetaling van 85 euro. Dat had schoonzoon niet. De politie heeft ze begeleid naar het ziekenhuis.

Getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden.

Met alcohol achter het stuur

ZUIDLAREN - De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 49 jarige vrouw uit Zuidvelde. De politie trof de vrouw in haar auto aan die op de Stationsweg half op de weg en half op het fietspad stond. De ademanalyse leverde ongeveer 1,5 promille alcohol op.

HOOGEVEEN - Een 22 jarige beginnend bestuurder uit Hoogeveen liep zaterdagnacht tegen de lamp bij een controle op de Adriaan Baasstraat in Hoogeveen. Hij kwam op 0.69 promille.

ASSEN - Een 30 jarige automobilist uit Assen viel op toen hij zondagmorgen om half zes zonder verlichting over de Stadhouderslaan in Assen reed. De ademanalyse leverde 1,2 promille alcohol op.

WEZUP - De politie heeft zaterdagnacht tijdens de surveillance op de N381 ter hoogte van Wezup een 44 jarige automobilist uit Emmen van de weg gehaald omdat hij zonder achterverlichting reed. Hij bleek ook gedronken te hebben. De man scoorde bij de ademanalyse ruim 1 promille.

Alle drankrijders kregen een rijverbod opgelegd en mogen de schikkingsvoorstellen, dan wel het oordeel van de rechter afwachten.

Bert Visser (0592 - 611629) verzorgt de persvoorlichting tot 23.00 uur. Daarna neemt collega Ramona Venema (0652 - 528533) het perspiket over tot maandagmorgen 08.00 uur.