Gemeente Someren



Speciaal voor mantelzorgers:
Voorlichtingsbijeenkomst over fiscale aftrekmogelijkheden

Vóór 1 april moet het belastingformulier weer worden ingevuld. Voor veel mensen is dit geen gemakkelijke opgave. Immers wat moet je invullen, maar nog meer welke onkosten mag je opvoeren als aftrekposten.

Voor mensen met gezondheidsproblemen is dit onderdeel extra van belang. Maar ook mensen die geen aangifteformulier ontvangen i.v.m. een relatief laag inkomen, maar wel hoge ziektekosten hebben, kunnen wellicht in aanmerking komen voor een tegemoetkoming buitengewone uitgaven. Zij kunnen hiervoor een T-biljet aanvragen bij de belasting. De belastingdienst beoordeelt dan of en in hoeverre u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming.

Bij mensen die ernstig beperkt en/of langdurig ziek zijn wordt het formulier vaak ingevuld door iemand uit hun directe omgeving, de mantelzorger.

Speciaal voor deze mantelzorgers organiseert het Coördinatiepunt Vrijwillige Thuiszorg regio Helmond, in samenwerking met de lokale Steunpunten Mantelzorg (waaronder Asten en Someren) een voorlichtingsbijeenkomst waar specifiek aandacht wordt besteed aan aftrekmogelijkheden i.v.m. de gezondheid. Ook zal kort ingegaan worden op mogelijke aftrekposten voor mantelzorgers zelf.

Deze voorlichtingsbijeenkomst wordt verzorgd door de heer Henk Maas, werkzaam bij van de Koolwijk accountants- en adviesgroep in Someren en daarnaast docent bij de opleiding voor belastingconsulent.

Bent u mantelzorger en heeft u interesse voor deze bijeenkomst meldt u dan aan. De toegang is gratis.
(Heeft u nu al dringende vragen dan verzoeken wij u deze al bij de aanmelding door te geven).

De voorlichtingsbijeenkomst wordt gegeven op dinsdag 7 februari van 20.00 tot 22.00 uur in centrum de Beiaard in Asten, pastoor de Kleijnhof 21.
Aanmelden vóór 1 februari bij

* Steunpunt Mantelzorg Asten (loket 2WZ) tel. 0493-690622 of bij
* Steunpunt Mantelzorg in Someren (loket de Wijzer) tel. 0493-441158.

De steunpunten maken deel uit van ONIS, organisatie voor welzijnsdiensten. Er zijn ook bijeenkomsten in Helmond, Deurne en Laarbeek. Voor data en tijden kunt u informeren bij bovengenoemde steunpunten.