Politie Flevoland

Politiewijzer komt weer uit

Flevoland, 06-02-2006 o Politie Flevoland geeft vanaf maandag 13 februari PolitieWijzer uit. Tot en met woensdag 15 februari wordt het boekwerkje huis aan huis bezorgd. Iedere gemeente heeft haar eigen editie.

Op deze manier wil de politie de bevolking zoveel mogelijk rechtstreeks informeren en Politiewijzer heeft dan ook een hoog naslaggehalte. Het boekwerkje is zo een prima aanvulling op de Politie on Tour Karavaandagen waarbij het meer ging om direct en persoonlijk contact tussen de politie en Flevolander.

Elke editie bevat naast algemene informatie over zaken als alcohol en verkeer, klachtenbehandeling, technische recherche, bereikbaarheid, inbraakpreventie, verwijzingen naar sites met de hoogte van de meest voorkomende verkeersboetes, een aantal paginas met specifieke informatie per gebied over de openingstijden van de bureaus en de wijkagenten.

Verder zit in elke brochure een handige telefoonlijst met allerlei telefoonnummers van hulpverleningsinstanties. Deze zogenaamde meterkastkaart is dit jaar apart in de editie opgenomen, waardoor deze gemakkelijker opgehangen kan worden.

Tevens is er een mini-enquête achterin opgenomen. Op die manier kunnen bewoners opmerkingen over de uitgave maken en gratis kunnen versturen. Hiermee zullen de makers in een volgende uitgave rekening mee proberen te houden.

Sticker

De verspreiding gaat ook dit jaar via de post, zodat bij alle woningen in Flevoland uitgezonderd woningen met een Ja Nee en Nee Nee sticker- een boekwerkje bezorgd wordt. Mocht iemand de PolitieWijzer voor donderdag 16 februari niet hebben ontvangen, dan zijn er exemplaren bij de balie van de Flevolandse politiebureaus verkrijgbaar.