Gemeente Hoorn


Vervanging verkeerslichten op twee drukke kruisingen

Persbericht d.d.: 2 februari 2006

Deze maand gaat de gemeente de verkeerslichten op twee kruisingen in Hoorn vervangen. Op maandag 13 februari wordt begonnen met de verouderde installatie op het kruispunt Oostergouw/Dorpsstraat; op maandag 20 februari volgen de verkeerslichten op het kruispunt Keern/De Weel. De aannemer is per kruispunt ongeveer 4 weken aan het werk.

De vervanging betreft de software, hardware, bedieningskast, bekabeling en lantaarns. Op beide kruispunten komen moderne Vialina verkeerslantaarns met led's. De bedieningskasten krijgen een grijze coating die het plakken van posters moet bemoeilijken. Beide verkeerslichten worden voorzien van rateltikkers voor blinden en slechtzienden en wachttijdvoorspellers voor fietsers en voetgangers.

De kruispunten worden niet afgesloten voor het verkeer. Er zal af en toe enige hinder optreden. De maximum snelheid wordt verlaagd van 50 naar 30 kilometer per uur.
De verkeerslichten op het kruispunt Oostergouw/Dorpsstraat gaat tijdens de uitvoering 4 weken lang buiten bedrijf. Op het kruispunt Keern/De Weel blijft dat beperkt tot 5 dagen; op dit moment zijn de exacte data nog niet bekend. De politie gaat die dagen het verkeer in de spitsuren regelen.

---