PERSBERICHT - 2006-02-07

Uitnodiging presentatie nieuwe fietsmanifestatie in samenwerking NBTC, KNWU en NTFU

Fietsmaand gaat Landelijke Fietsdag vervangen

De Landelijke Fietsdag houdt op te bestaan en daarvoor in de plaats komt de Fietsmaand. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) maken samen op 14 februari de details van deze plannen bekend. De 'fietsmaand' wordt een totaal nieuwe fietsmanifestatie voor recreatie-, toer- en wedstrijdfietsers.

Nederland telt ongeveer 11 miljoen recreatieve fietsers en op een gemiddelde, mooie zaterdag maken ruim 100.000 van deze fietsers een dagtocht van 35 kilometer of meer. Nederland is voor hen een prachtig fietsland met een uitstekende infrastructuur en een goed fietsklimaat. Fietsen is voor velen naast ontspannend ook gezond.

Nauwelijks bekend
Toch zijn er nog steeds veel Nederlanders die nauwelijks bekend zijn met deze laagdrempelige bewegingsvorm. Daarnaast is door de komst van vele nieuwe typen fietsen de behoefte van de recreatieve fietser in de afgelopen jaren sterk verandert.

Nieuwe manifestatie
Deze constateringen hebben geleid tot het idee voor een totaal nieuwe fietsmanifestatie voor zowel recreatie-, toer- en wedstrijdfietsers. En dat alles leidde weer tot de bijzondere samenwerking tussen KNWU, NTFU en NBTC.

Officiële presentatie
Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) nodigen belangstellende mediavertegenwoordigers uit voor de officiële presentatie van deze nieuwe Fietsmaand. Die wordt gehouden op op dinsdag 14 februari 2006 in de Olympic Experience in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Programma
Vanaf 15.00 uur is men welkom op Olympisch Stadion 2; om 15.30 uur begint de officiële presentatie. Na afloop is er een drankje en is eveneens dit nieuwe interactieve publiekscentrum over sport bezoeken. De presentatieruimte is relatief klein. De organisatie stelt aanmelding per e-mail op op het adres smeskini@holland.com.

Goede doel en hoofdsponsor
Op de bijeenkomst in Amsterdam is er meer informatie over de inhoud en de uitwerking van de nieuwe, sportieve activiteit. Ook zullen dan het goede doel en de hoofdsponsor van de manifestatie bekend worden gemaakt.