Gemeente Oss


8/2/2006 - Vrouwen veranderen de politiek!? De gemeenteraadsverkiezingen 2006 staan voor de deur. Met het oog op deze verkiezingen houdt de Vrouwenschool op maandag 13 februari in de Raadszaal van het gemeentehuis in Oss een informatieve bijeenkomst over het reilen en zeilen van de gemeentepolitiek. De informatieavond is gratis toegankelijk is voor alle vrouwen uit de gemeente Oss.

De bijeenkomst wordt verzorgd door Siska Caneel, landelijk voorzitter van het Politiek Scholings Centrum voor vrouwen. Onderwerpen die tijdens deze bijeenkomst aan bod komen, zijn o.a.: wat hebben we eigenlijk met politiek te maken, wat weten we van de gemeentepolitiek, wat kun je doen om invloed uit te oefenen op bijvoorbeeld je woonomgeving, en waarom zou je moeten stemmen op dinsdag 7 maart? Ook is materiaal aanwezig over de verkiezingsprogramma's van de lokale politieke partijen.

Verder is er informatie over de basiscursus `Vrouwen over de politieke drempel'. Deze cursus is bestemd voor vrouwen die zich verder willen verdiepen in de politiek. Bij voldoende belangstelling zal de Vrouwenschool deze cursus - in samenwerking met PSC - in Oss gaan aanbieden.

De zaal is geopend vanaf 19.30 uur; het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Om organisatorische redenen stellen wij het op prijs als u zich vooraf telefonisch aanmeldt bij de Vrouwenschool, telefoon 690 301 (ma. t/m vr. 9.00-15.00 uur).